Ayşegül-Onur Akdeniz çiftinin evindeki şömineden sıçrayan kıvılcım önce koltuğu ardından da perdeyi tutuşturdu. Çıkan yangın Onur Akdeniz ve ikiz kardeşi Umur Akdeniz’in evinde ciddi zarara yol açtı

İKİ EV DE YANDI: Alaniçi’nde dün sabah saatlerinde Ayşegül-Onur Akdeniz çiftinin evinde başlayan yangının alevleri Nilay-Umur Akdeniz çiftinin evine sıçradı.  Fark edilmesinin ardından yangın kısa sürede söndürüldü, ancak iki evde de ciddi zarar var. İki kardeş, birer çocuğu ile sokakta kaldı
ŞANS ESERİ FARK EDİLDİ: Yangın, Nilay Akdeniz’in uyduğu esnada boğazının tıkanıp uyanması sonucu fark edildi. Evinin içinin duman olduğunu gören Akdeniz hemen eşini uyandırdı ve hemen itfaiye ile yangının başladığı evin sahibi Ayşegül Onur Akdeniz çiftine haber verildi. Felaket böylece önlendi

YARDIM ELİ BEKLİYORLAR: Hala ev ve eşya taksiti ödeyen Ayşegül-Onur Akdeniz ve Nilay-Umur Akdeniz çifti, şimdi de yanan evleri ile büyük bir sıkıntıya girmiş oldu. Ne borçlanacak halleri var ne de evi tamir edecek paraları

Ceren ÖZBİL

Alaniçi’nde dün sabah saatlerinde şömine alevinin koltuğa, koltuktan da perdeye sıçramasıyla başlayan yangın Onur Akdeniz ve Umur Akdeniz isimli ikiz kardeşlerin evlerinin yanmasına neden oldu.

Onur Akdeniz’in yaşadığı evin salonu tamamen yanarken, her iki evin çatısı ve elektrik sistemi de zarar gördü. Evleri yaşanamayacak duruma gelen Ayşegül-Onur Akdeniz ve Nilay- Umur Akdeniz çiftleri evlerini tamir ettirene kadar annelerinin yanında kalacak. Anneleri Zülfiye Akar ise, yanan evi, kısa süre önce çocuklarına vererek, kendi annesinin evine yerleşmişti.

Yanan evi, daha önce eklemelerle iki ev haline getiren Akdeniz kardeşler, bunun için ciddi bir borç yükünün altına girmişti.

İkiz kardeşler, evin eşyalarını da borçla alırken, şimdi, yanan eşyalara olan borç yanında, tamir için de ciddi bir sıkıntıya girdi. Elde avuçta yok, borçla yapılan ev ve alınan eşyalar da yandı.

Yangın şans eseri fark edildi…

Ev sahiplerinden alınan bilgiye göre saat 02.15 sıralarında başlayan yangın Nilay Akdeniz tarafından fark edildi. Uyurken dumandan tıkandığını ve aniden uyandığını anlatan Nilay Akdeniz hemen yataktan fırlayıp eşi Umur Akdeniz’i uyandırdığını söyledi. Akdeniz şu şekilde konuştu:
Bizim evlerimiz ikiz evdir. Uyurken aniden boğazım tıkandı ve uyandım. Gözümü açtığımda her tarafı duman kaplamıştı. Uyku sersemliği ile buğulu gördüğümü düşündüm. Sonra yangın olduğunu fark ettim. Eşimi uyandırdım. Çıkıp baktığımda eltimin evinin yandığını ve bizim evimize sıçradığını gördüm.

“Hemen oğluma koştu”

Yangını fark etmesinin ardından hemen oğlu Aras’ı kurtarmaya koştuğunu anlatan Nilay Akdeniz, oğlunun dumandan çığlık bile atamadığını belirtti. Akdeniz dumandan gözün gözü görmeyecek duruma geldiğini söyleyerek oğlunu zorlukla bulup evden çıkarabildiğini ifade etti.

“Eltimle eşi evde yoktu”

Yangının çıktığı esnada Ayşegül-Onur Akdeniz çiftinin evde olamadığını kaydeden Nilay Akdeniz, bunun üzerine hemen itfaiye ve Aygül ile Onur’u aradıklarını ifade etti. Ancak dışarı çıkana kadar Ayşegül ve Onur’un evde olup olmadığını bilemediğini söyleyen Nilay Akdeniz çok büyük bir panik yaşadığını anlattı.

Ayşegül Akdeniz: Eve geldiğimde yangın sönmüştü

Yangın sırasında annesinde olduğunu anlatan Ayşegül Akdeniz, eltisinin haber vermesinin ardından hemen eve koştuklarını ancak eve geldiklerinde yangının sönmüş olduğunu belirtti. Ayşegül Akdeniz şu şekilde konuştu:

“Evden çıkmadan ev sıcak kalsın diye şömineye odun attım. Demirle şöminenin ağzını kaptım. Sanırım demir düşmüş olacak ki şömineden koltuğa, koltuktan perdelere alevler sıçradı. Yangında evdeki odalarıma zarar gelmedi. Ancak salon tamamen yandı. Evin ve eşyaların hala taksitini ödüyoruz. Evimiz nasıl tamir ettireceğimizi bilemiyoruz.”

İki ev de yaşanacak durumda değil…

Yangının ardından iki ev de yaşanamayacak duruma geldi. Yeniboğaziçi Belediyesi’nin ekipleri dün sabah saatlerinde yanan evlere giderek çökme tehlikesine karşı evlerin çatılarını söktü. Ev sahipleri evlerini nasıl tamir ettireceklerini kara kara düşünüyor.

Hala evin borcunu ödüyorlar…

Ev ve eşya taksitleri hala bitmeyen Ayşegül-Onur ve Nilay Umur çiftinin ev taksitleri ve eşya taksitleri hala bitmedi. Evleri yaşanamayacak duruma gelen çiftler borçları bitmeden nasıl para bulup evlerini tamir ettireceklerinin üzüntüsünü yaşıyor.

Yardım bekliyorlar…

Hala daha borç ödediklerini anlatan Ayşegül Akdeniz ve Nilay Akdeniz evlerini tamir edebilmek için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Şu anda kalacak evleri olmadığını ifade eden iki elti evleri tamir edilene kadar annelerinde kalacaklarını anlattı.

Muhtar belediye ile temasa geçti

Alaniçi Muhtarı Cemal yıldız ise yangının hemen ardından belediye ile temasa geçti. Belediye ekiplerinin olası bir çökme tehlikesine karşı yanan evlerin çatılarını söktüğünü ifade eden Yıldız ayrıca Ayşegül-Onur ve Nilay-Umur çiftlerinin ekonomik durumunun iyi olmadığını bildiğini söyleyip duyarlı vatandaşlara çağrı da bulundu.

Ayşegül-Onur Akdeniz çiftinin evinin salonu tamamen yandı. Çift salon içinde koltuk, televizyon gibi eşyaların bulunduğunu belirtti

 Evin duman dolmasının ardından Nilay Akdeniz oğlu Aras’ı kurtarmak için büyük çaba harcadı

Onur Akdeniz çökme tehlikesine karşı evin çatısını sökmek için gelen belediye ekiplerine yardım etti, elinden geldiğince yanıkları temizlemeye çalıştı