Adana'da HDP Seyhan İlçe Başkanlığına düzenlenen bombalı saldırıdan yaralı kurtulan eski ESP Adana İl Başkanı Sabahattin Pişkinbaş, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki basın açıklamasına da katıldığı ve patlamada yaralandığı ortaya çıktı.

Amara Kültür Merkezi önündeki çay bahçesinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının "Kobani'nin yeniden inşası" konusunda basın açıklaması yaptığı sırada meydana gelen 28 kişinin hayatını kaybettiği patlamada 100'e yakın kişi de yaralandı.

Yaralılar arasında, 18 Mayıs 2015 günü eş zamanlı olarak Adana ve Mersin'de HDP binalarına yönelik düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan eski ESP Adana İl Başkanı Sabahattin Pişkinbaş da bulunuyor. Pişkinbaş'ın kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındığı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

OLAYI ŞÖYLE ANLATMIŞTI

HDP Seyhan İlçe Başkanlığındaki patlamada yaralanan Pişkinbaş, patlama anını şöyle anlatmıştı:

"Masaya dirseğimi dayadım, bir gün önce yaptığımız mitingin haberlerini okumak için bir gazete açtım okuyordum. Aradan bir iki dakika geçti içeri gelenler gidenler oldu. O arada şiddetli bir sesle ortalık ana baba günü oldu. Ben savruldum yere düştüm gözüme, koluma, bacağıma şarapnel parçaları geldi. Ayağa kalktım ortalık alev almış, çok kötü bir ortamdı. Kalktım ayağa saçım yandı kül gibi oldu. Sonra tekrar düştüm, sonra hafifçe kalktım kapıya doğru gittim, kapı yıkıldı dışarı çıktım. Baktım herkes kaçıyor, ortalık ana baba günü. Sonra aşağı indim, yüzümden ılık bir şeyler akıyordu, elleyince kan olduğunu gördüm. Arkadaşlar da yaralıydı, onlar da hastaneye kaldırıldı. Sonra ben aşağıda yere yığıldım kaldım. Arkadaşlar beni hastaneye götürdü."

İki bombalı saldırıdan da sağ kurtuldu