Gamze Pir Baykur

Mağusa’da faaliyet gösteren Önder Alışveriş Merkezi’ne müşteri olarak giden Nijerya uyruklu Jeffery Osaodıon Oghakpor, toplam 97 TL değerinde olan iki çift spor ayakkabı çalmaktan dolayı tutuklandı. “Sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak tutuklanan zanlı Oghakpor dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak tutuksuz yargılanmak üzere 1 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderildi.

Güvenlik görevlileri tespit etti…

Meselenin tahkikat memuru Gökhan Yıldırım, zanlı Jeffery Osaodıon Oghakpor’un 15 Ağustos tarihinde müşteri olarak gittiği Önder Alışveriş Merkezi’nin ayakkabı reyonundan toplam değerleri 97 TL olan iki çift spor ayakkabıyı yanında getirdiği başka bir markete ait naylon poşete koyup saklayarak dışarı çıktığını açıkladı.

Zanlının güvenlik görevlileri tarafından tespit edildiğini belirten Yıldırım, zanlının suçunu da kabul ettiğini söyledi. Yıldırım, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirterek, KKTC’ye öğrenci olarak gelen ancak yaklaşık 1 yıldır okula kayıt yaptırmadığı için KKTC’de kaçak olarak bulunan zanlı Oghakpor’un davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesini talep etti.

1 ay cezaevinde bekleyecek…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Jeffery Osaodıon Oghakpor’un davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.