Gönyeli Yenikent’te faaliyet gösteren “Mado” isimli işyerinde 7 kilo baklavayı yediğini ve yanlışlıkla çarptığı ve kırılan yardım kutusundan şeytana uyup paraları çaldığını söyleyen, “dükkân açma, kasti hasar ve hırsızlık” suçlarından tutuklanan zanlı K.G, dün ek tutukluluk talebiyle yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

 (Kamalı Haber)

 Mahkemede meseleyle ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şube’de görevli Polis Memuru Hasan Sönmez olayla ilgili bulguları aktardı. Sönmez 25 Ekim’de tutuklanan zanlının 26 Ekim’de mahkemeye çıkarılarak aleyhinde 2 gün tutukluluk emri alındığını, alınan bu sürede olay yerinden alınan parmak izi ile zanlının parmak izinin incelendiğini ve uyumlu olduğunun tespit edildiğini belirtti.

3 gün daha tutuklu

Ayrıca mahkeme emri gereği zanlının Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kontrolden geçirildiğini, kendisine bakan iki doktorun cezai ehliyeti olduğuna dair bilgi verdiğini, ancak iki doktorun daha kontrol etmesi gerektiğini belirten Polis, zanlının Perşembe günü yeniden doktor kontrolüne götürülmesi gerektiğini söyledi. Hasan Sönmez, meseleyle ilgili olarak yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirtti ve zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

Yargıç Gökhan Asafoğluları tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.