Hüseyin ÇİÇEK

Yenierenköy’de 50 TL karşılığında aldıkları 0.06 miligram “sentetik cannabinoid” türü madde ile yakalanan sanıklar Ünal Mehmetoğlu ile Tevfik Cahit Altıoğlu dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.

Davanın kararını okuyan Ağır Ceza Mahkeme heyeti üyelerinden Yargıç Mesut Mesutoğlu, uyuşturucu suçlarının ağır ceza mahkemelerinin gündemlerindeki en yaygın suç türlerinden biri olduğunu söyledi. Uyuşturucu suçlarının çok ciddi boyutlarda önlenemez şekilde arttığına dikkat çeken Mesutoğlu, uyuşturucu ile mücadelede tüm toplum birey ve organlarına ciddi görevler düştüğünü vurgulayarak, bir rehabilitasyon merkezinin bir an önce devreye konulmasının gerekliliğini işaret etti.  

Huzurlarındaki meselede sanıkların suçu planlı programlı bir şekilde işlediklerinin anlaşıldığını belirten Mesutoğlu, sanıklara hapislik dışında bir ceza verilmesinin mümkün olamayacağını ifade etti. 

Genç olmaları kurtardı

Sanıkların genç ve hayat tecrübesinden yoksun olmalarını, uyuşturucu maddenin tacirliğini yapmamalarını ve suçlarını kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunmalarını sanıklar lehine değerlendirdiklerini belirten Mesutoğlu, fırsat mahiyetinde ilk ve son defa olmak şartı ile sanıklara kısa süreli bir hapislik cezası vermeyi uygun bulduklarını söyledi. Mesutoğlu, sanıkları 15’er gün hapse mahkum ettiklerini açıkladı.