Devrim Demir

Değirmenlik-Girne dağ yolunda önceki gün yaşanan korkunç kazanın ardından tutuklanan 25 yaşındaki Safa Güngör, dün sabahın erken saatlerinde Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Müfettiş Muavini Burak Güney, kazayla ilgili polisin tespitlerini mahkemeye aktardı. Güney, kaza yerinde yapılan incelemelerde Güngör’ün kullanımındaki TIR’la, Denktaş Mutluel’in kullanımındaki okul minibüsünün önünü tıkayarak yüz yüze çarpışmaya neden olduğunu anlattı.

Güney, çarpışmanın ardından TIR’ın okul minibüsünü 26 metre sürüklediğini kaydetti.

Polis, üç kişinin ölümüne sebebiyet vermekten tutuklanan Güngör’ün soruşturma ve can güvenliği açısından tutukluluk talebinde bulundu.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlı aleyhindeki soruşturmanın ciddiyetine dikkati çekerek, 2 gün tutuklu kalmasına ve mahkeme sonuçlanana kadar ehliyetine el konulmasına karar verdi.

26 metre sürüklendiler

Lefkoşa Trafik Şubesi’nde görevli Müfettiş Muavini Burak Güney mahkemede verdiği ifadede zanlı Safa Güngör’ün önceki gün Değirmenlik-Girne dağ yolunda meydana gelen kazanın ardından tutuklandığını anlattı.

Müfettiş Muavini Burak Güney, kazanın önceki gün sabah saat 07.05 sıralarında zanlı Safa Güngör’ün yönetimindeki NJ 338 plakalı birleştirici, çekici TIR’la Girne istikametine doğru seyrederken, dikkatsiz bir şekilde yolun sağına geçtiğini söyledi.

Güney, o esnada karşı istikamette gelmekte olan Denktaş Mutluel’in yönetimindeki THP 570 plakalı minibüsün önünü tıkayarak yüz yüze çarpıştıklarını kaydetti.

Müfettiş Muavini, çarpışma sonucu Güngör’ün yönetimindeki birleştirici çekici TIR’ın minibüsü de önüne aldıktan sonra 26 metre sürüklenerek, yolun sağında bulunan demir bariyerlere de çarparak yoldan çıkıp toprak alan içerisinde durabildiğini açıkladı.

Güney: Üçü de olay yerinde hayatını kaybetti

Soruşturmayı yürüten Müfettiş Muavini, kazanın ardından THP 570 plakalı minibüs sürücüsü 57 yaşındaki Denktaş Mutluel ve araçta yolcu olarak bulunan 17 yaşındaki İlayda Yeliz Öztürk,13 yaşındaki Sude Demirkıran’ın olay yerinde hayatlarını kaybettiklerini belirtti.

Güney aynı araçta yolcu olarak bulunan ve yaralanan 7 kişinin ise kaza yerine sevk edilen ambulanslarla Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını söyledi.

Kaymakamtorunları ve Hüryaşar’ın durumu kritik

Güney, yapılan ilk yardım tedavilerinin ardından ağır yaralanan Havva Kaymakamtorunları ve Doğukan Hüryaşar’ın durumlarının kritik olduğu ve yoğun bakım servisinde uyutulduğunu kaydetti.

Polis, Ferah Mutluel, Abdullah Korkmaz, Sude Dermay, Kamil Meşeli ve Senem Töre’nin ise tedavilerinin devam ettiğini belirtti.

Soruşturma devam ediyor

Müfettiş Muavini, kazanın ardından her iki araçta toplam 40 Bin TL,  demir bariyerlerde ise 5 bin TL hasar meydana geldiğini söyledi.

Güney, zanlı Safa Güngör’ün kazayla ilgili ifade vermediğini ve alınması gereken ifadelerin olduğunu söyleyerek zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.