Gündem Kıbrıs Özel

Ay Napa’da pazar günü sabaha yakın saatlerde 22 yaşındaki George Low isimli İngiliz vatandaşının öldürülmesiyle ilgili olayda şüpheli görülen iki Kıbrıslı Türk’ün arandığı haber verildi.

Ay Napa’daki olayda, iki İngiliz vatandaşı, dışarıda yürürken daha önceden aralarında kavganın yaşandığı iki kişinin bıçaklı saldırısına uğramıştı.

George Low 25 cm'lik bir bıçakla boynundan bıçaklandıktan sonra hayatını kaybetmiş, yanındaki yine İngiliz vatandaşı olan 22 yaşındaki arkadaşı Robert Ben Barker ise 4 kez sırtından bıçaklanmıştı.

Alithia gazetesi, polisin olayla dolaylı olarak ilgisinin olduğunu saptadığı 48 yaşındaki Kıbrıslı Rum kadın Koulla Anastasiou'nın sorgusu sonrasında 22 yaşındaki Mehmet Akpınar ve 43 yaşındaki Salih Ahmet, İngiliz George Low'ı öldürme suçundan baş şüpheli olarak arandığını bildirdi. 

Cinayetten aranan Mehmet Akpınar ve Salih Ahmet:

Mehmet Akpınar

Salih Ahmet

Cinayet zanlısı 22 yaşındaki Mehmet Akpınar ile Larnaka'daki evinde birlikte yaşayan 48 yaşındaki Rum vatandaşı Koulla Anastasiou isimli kadın, dün mahkeme tarafından tutuklandı. 

Mahkemede yapılan sorgulamada Anastasiou, olaydan hemen sonra Mehmet Akpınar'ın kendisine iki İngiliz'in barın önünde işediklerini ve olayın bu yüzden çıktığını söylediğini anlattı.Mahkeme Anastasiou'nun 8 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

İki cinayet zanlısının olay mahalinden farklı yönlere kaçtığı ve Lefkoşa'da yaşadığına inanlıan, üçüncü bir Kıbrıslı Türk'ten kaçarken yardım aldıkları yetkililer tarafından belirtildi.

Zanlıların sınırı geçip Kuzey Kıbrıs'a giriş yaptıklarına inanılıyor. Kıbrıslı Türkler hakkında mahkeme tarafından tutuklama kararı alındı.

 

Boynundan bıçaklanarak öldürülen George Low'un son çektiği fotoğraf:

Öldürülen George Low

napa-murder-british-man-660x330.jpg