IŞİD şüphesiyle gözaltına alınıp serbest bırakılan ve daha sonra hiçbir kontrol yapılmayan Mahir Ulaş, ailesiyle birlikte IŞİD'e katılmak üzere yola çıktı. Sınırı geçmeye çalışırken mayına basan iki kızı ölen Ulaş'ın canlı bomba olduğu şeklinde emniyet birimlerine uyarı yapıldı.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, Konya'da IŞİD'le bağlantılı olduğu iddiasıyla ekim ayında gözaltına alınan Mahir Ulaş (43) tutuksuz yargılanmak koşuluyla serbest bırakıldı. Mahkemeden serbest kalan Ulaş, birkaç gün içinde ailesiyle birlikte IŞİD'e katılmak amacıyla evinden ayrıldı. Ulaş, eşi Züleyha Ulaş'la birlikte çocukları Ayşenur (18), Muhammed (20), Rumeysa (22) ve Kübra (8) ile geçen ay Suriye sınırına gelerek geçiş yapmak istedi.

Sınırın karşı tarafında IŞİD'in kontrolünde olan ancak mayınlı bölgeden geçmek zorunda olan Ulaş ve ailesi, patlamayla karşılaştı. Sınırdan geçiş sırasında yaşanan patlamada, Ulaş'ın kızları Rümeysa ve Ayşenur yaşamını yitirdi. Ulaş'ın yanı sıra, eşi Züleyha ve iki çocuğu Muhammed ve Kübra sınırı geçti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Rakka'da bulunan Ulaş'ı IŞİD'in "canlı bomba" olarak kullanmayı planladığı belitiliyor.

Haberde yer alan bilgiye göre, İstihbarat birimleri, Ulaş'ın Türkiye'de canlı bomba saldırısında bulunabileceğine ilişkin özel bir bilgi notu geçti.

Adı geçen birimlerin Ulaş'ın ailesiyle birlikte IŞİD'e katılma sürecine nasıl seyirci kaldığına ilişkin ise bilgi verilmedi.