Onur Ulağ

Kısa bir süre önce Lefkoşa’nın Taşkınköy bölgesindeki Erdinç Kuyumculuk’tan 300 bin lira değerinde altın çalınmasının ardından, dün sabahın erken saatlerinde Lefkoşa Muhtar Yusuf Galeria’daki Altınbaş Kuyumculuk soyuldu. Olay sabah 04.20 raddelerinde meydana geldi.

Polisin açıklamasına göre; çalınan altınların değeri 900 bin lira. Ancak; mağazanın kapalı olduğu saatte çelik kasa yerine vitrinde tutulan değerli mücevherata dokunulmaması dikkat çekti. Polis dün olay yerinde incelemelerde bulunurken, dokunulmayan takıların, çalınanlardan daha fazla olabileceği  üzerinde duruldu.

Soyguncular aynı olabilir

Kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, soygunu gerçekleştirenlerin, Erdinç Kuyumculuk soygunuyla aynı kişiler olabileceği üzerinde duruyor. Polis Basın Subaylığından alınan bilgilere göre dün sabaha karşı saat 04.20’de, Lefkoşa’da Muhtar Yusuf Galeria’da faaliyet gösteren  “Assos Altınbaş Kuyumculuk” iş yerinin galerianın içinde bulunan kapısı, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından muhtemelen sert bir cisimle kırdıktan sonra içeriye girilerek 900 bin TL değerinde pırlanta ve altın çaldı. 

İki şüpheli gözaltında

Kamera kayıtlarını inceleyen ve olay yerinden çok sayıda emare toplayan polis, olayın faillerinin yakalanması için ülke genelinde operasyon başlattı. Polisin Kuzey Kıbrıs genelinde dün gece boyunca yürüttüğü operasyon sonucunda iki kişinin şüpheli olarak gözaltına alındığı ve sorgusunun devam ettiği öğrenildi. Şüphelilerin bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.