Gaziantep'te iki kişi arasında çıkan kavgaya müdahale eden ve bir kişiyi gözaltına alan polislere ateş açıldı. Pompalı tüfekle vurulan polislerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre olay, gece saat 23.30 sıralarında Güven Polis Merkezinin önündeki parkta yaşandı. Parkta kavga eden ve bir kişinin bıçakla yaralandığı olaya müdahale etmek isteyen polis memurları Abuzer Öztunç ve Nevzat Karabulut pompalı tüfekle vuruldu.

Cezaevinde arkadaş oldukları öğrenilen Hüseyin Y. ile Hakan S. arasında daha önceki bir husumetten dolayı gece saatlerinde Güven Polis Merkezinin önündeki parkta tartışma yaşandı. Büyüyen tartışmada Hakan S., Hüseyin Y.'yi bıçakla yaraladı. Yaralı, olay yerine giden ambulansla hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınırken Hakan S. polis tarafından gözaltına alındı. Kavgayı duyup olay yerine giden Sadık P. emniyete götürülen Hakan S. ve yanındaki polislerin üzerine ateş açtı.

Olayda her iki polis memuru da sırtlarına isabet eden saçmalarla yaralandı. Yaralı polis memurları, karakoldaki arkadaşları tarafından araçlarla Özel Deva Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken Sadık P. ise pompalı tüfeğini parka atarak kaçtı.

Hastaneye kaldırılan ve durumunun ağır olduğu öğrenilen yaralı polislerden Abuzer Öztunç'un ameliyata alındığı belirtildi.

Olay nedeniyle bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve özel harekat polisi sevk edildi. Pompalı tüfek ise yapılan incelemenin ardından emniyete götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.