Kıbrıs’ın kuzey ve güneyinden bazı sendika ve örgütler, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle bugün saat 19.00’da Lefkoşa’da ara bölgedeki Taksim Sahası’nda iki toplumlu etkinlik düzenliyor.

Kıbrıslı Türk örgütler, saat 17.00’de Kuğulu Park’ta toplanarak, saat 19.00’da Taksim sahasında olacak şekilde kortejler halinde hareket edecek. Örgütler, Kuğulu Park’tan Sarayönü’ne, oradan da Ledra Palace’a doğru yürüyecek.

Taksim Sahası’ndaki 1 Mayıs etkinliğinde, DEV-İŞ ve PEO yetkililerinin konuşmalarının ardından, İki Toplumlu Koro sahne alacak.

İşçi ve emekçilerin birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü “1 Mayıs İşçi Bayramı” Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) tarafından da saat 10.00’da Lefkoşa Girne Kapısı’nda mitingle kutlanıyor.

1 Mayıs 1886’da ABD'nin Chicago kentinde işçiler günde 8 saat çalışma talebiyle genel greve gitmiş ve 80 bin işçinin katıldığı eylemde polis göstericilere ateş açarak çok sayıda işçinin ölmesine veya yaralanmasına yol açmıştı. İşçi liderlerinden Albert Parsons, August Spies, Adolph Fischer ve George Engel düzmece tanıklar ve kanıtlarla idam edilmişti.

1 Mayıs İşçi Bayramı, bu olayların anısına 1889 yılında 2. Enternasyonal tarafından alınan kararla bütün dünyada işçilerin birlik ve mücadele günü olarak kutlanıyor.