Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti  başkan ve temsilcileri Slovakya Büyükelçiliği tarafından organize edilen rutin ortak toplantılar kapsamında bugün biraraya geldi.

Katılımcı  siyasi parti temsilcileri, bazı Kıbrıslı Rum gençlerin bazı Kıbrıslı Türklere  yönelik saldırılarını  ve nerden gelirse gelsin etnik ayırımcılığı destekleyen her türlü şiddeti kınadı.

Ara Bölgede bulunan Ledra Palas Otel’de saat 10:30’da başlayan, Kıbrıs Yeşiller partisinin ev sahipliğindeki toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Bugünkü toplantıya Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)’den Armağan Candan ile Erdoğan Garip, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)’den Cemal Varoğlu ile  Sami Dayıoğlu, Yeni Kıbrıs Partisi (YKP)’den Murat Kanatlı ile Hamit Aygün, Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)’nden Abdullah Korkmazhan ile Fatoş Özler, Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP)’den Kazım Öngen, Ulusal Birlik Partisi’nden Şahap Tokatlı;  Güney Kıbrıs’tan ise Çalışan Halkın İlerici Partisi (AKEL), Kıbrıs Yeşiller Partisi, Demokrat Parti (DIKO), Birleşik Demokratlar (EDİ), Demokratik Seferberlik Partisi (DISI), Sosyal Demokrat Hareketi (EDEK) ile Merkezin Yeniden Yapılandırılması İçin Siyasi Gurup (EPALXI) temsilcileri katıldı.

Toplantı sonrasında Slovakya Büyükelçisi Oksana Tomova hazırlanan ortak açıklamayı okudu ve bir sonraki toplantının 9 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirileceğini kaydetti.

Tomova, katılımcıların yapıcı bir şekilde Kıbrıs Yeşiller Partisi’nin önerdiği “devam eden tartışmalarla birleşik bir toplum vizyonuna nasıl ulaşılabilir” konusunu ele aldıklarını ve konuyla ilgili fikirlerini ifade ettiklerini dile getirdi.

Parti temsilcilerinin tüm vatandaşların ve toplulukların haklarına ve kültürlerine saygı gösterilen  birleşik, çok kültürlü bir toplumu desteklediğini dile getiren Tomova, siyasi partilerin bazı Kıbrıslı Rum milliyetçi gençlerin bazı Kıbrıslı Türkler’e yönelik saldırılarını   nerden gelirse gelsin etnik ayırımcılığı destekleyen her türlü şiddeti kınadığını da vurguladı.

1448458675.jpg

1448458676.jpg

1448458755.jpg

1448458673.jpg

1448458674.jpg