Ara bölgede rutin olarak bir araya gelen Kıbrıs Türk ve  Kıbrıs Rum siyasi partiler, Liderlere müzakerelere devam etme çağrısında bulundu.

Bazı Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum siyasi parti temsilcileri, Slovak Elçiliği tarafından düzenlenen rutin toplantı için Ledra Palace Otelinde bir araya geldi.

CTP’nin önerisiyle “Kıbrıs’ta Sürdürülebilir Çözüm” konusunda görüş belirtilen bugünkü toplantıya KKTC’den, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), Halkın Partisi(HP), Güney Kıbrıs’tan ise Çalışan Halkın İlerici Partisi (AKEL), Kıbrıs Yeşiller Partisi, Demokrat Parti (DIKO), Birleşik Demokratlar (EDİ), Sosyal Demokrat Hareketi (EDEK) ile Merkezin Yeniden Yapılandırılması için Siyasi Gurup (EPALXI) temsilcileri katıldı.

Toplantı sonunda Slovak Büyükelçisi Oksana Tomova tarafından okunan, toplantıya katılan parti temsilcilerinin üzerinde mutabık kaldığı ortak açıklamada, liderlere müzakerelere devam etme çağrısı yer aldı.

Açıklamada, “Çözüm sürecinde ve çözümün devamlılığı açısından siyasi partilerin katkı koyabileceği çok şey var, bu görüşle, en erken zamanda Partiler görüşmelere devam etmeleri için iki lidere çağrıda bulunmak istiyor” denildi. 

Açıklamada ayrıca, dünkü kazadan dolayı yakınlarını kaybeden ailelere taziye mesajı yer aldı.

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partiler, rutin toplantıları için 14 Aralık’ta yeniden bir araya gelecek.