Duygu Alan

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin (KTSÇHB), Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’na bağlı olarak ‘kamuda çalışan doktorların ikinci iş yapma yasağının’ göz ardı edilmesi ve herhangi bir uygulama yapılmaması gerekçesiyle 2015 yılında Sağlık Bakanı, Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanı, Maliye Bakanlığı hakkında başlattığı yargı süreci devam ediyor.

Yargıtay Hukuk Mahkemesi’nde görüşülen davada 17 Mart tarihinde Serbest Çalışan Hekimler Birliği’ni temsilen Avukat Güner Göktuğ, mahkemeye hitapta bulunmuştu.

Davalı avukatları da dün mahkemeye hitapta bulunacaktı ancak dava Anayasa Mahkemesi’nde Polis Örgütü Kuruluş Görev ve Yetkileri Yasası’nda yapılan değişikliklerin iptali ile ilgili davanın görüşülmesine devam edilmesi nedeni ile 11 Nisan Pazartesi saat 10.30’a ertelendi.

Seroydaş: "Öncelikli mahkeme Anayasa Mahkemesi’dir"

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 43’üncü maddesinin Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen uygulanmadığı gerekçesiyle Yargıtay’da açtığı davada Tıp-İş Başkanı Dr. Sıla Usar İncirli’yi temsil eden Avukat Tahir Seroydaş, davanın ertelenmesine ilişkin basına açıklama yaptı.

Avukat Tahir Seroydaş, “Mahkeme bu davayı da öncelikli dinleyip karara bağlama isteğinde olmasına rağmen bilindiği üzere mahkemelerde öncelik söz konusudur. Birinci derecede öncelikli mahkeme de Anayasa Mahkemesi’dir. Anayasa Mahkemesi oturum yaptığı için Yargıtay’ın oturum yapması söz konusu değildir. Bugün de Anayasa Mahkemesi’nin gündeminde bir dava vardı. Dolayısıyla Yargıtay’daki dava ertelendi. Davaya 11 Nisan Pazartesi saat 10.30’da devam edilecek” dedi.