Hüseyin Çiçek

Çınarlı köyü yakınlarında 18 Kasım 2014 tarihinde yaklaşık 150 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ile suçüstü yakalanan Doğan Uğuz ve Ali Kemal Kara isimli zanlılar soruşturmalarının tamamlanmasının ardından dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Uğuz’un benzer sabıkası var

Narkotik Şube’ de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Zanlı 1 Doğan Uğuz’ un benzer suçtan dolayı 2011 de hüküm giydiğini ve yine benzer suçtan dolayı gündemde olan bir davasının olduğunu mahkemeye aktaran Özdesoy, zanlının davaları  görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ ne gönderilmesini talep etti. Polis, Ali Kemal Kara’ nın ise davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminat ile serbest bırakılmasını talep etti. 

Kefaleti ödeyemedi

Zanlıların avukatı zanlı 1 hakkındaki tutukluluk talebine itiraz etti. Huzurundaki şahadet ve zanlıların avukatının beyanını değerlendiren Yargıç Hasan Dağlı zanlı 1 Doğan Uğuz’ un davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ ne gönderilmesine karar verirken, zanlı 2 Ali Kemal Kara’ nın da  10 bin TL nakdi kefalet ve KKTC vatandaşı muteber 2 kişinin 50’ şer bin TL’ lik şahsi kefaletleri şartı ile serbest bırakılmasına emir  verdi, ancak teminat şartlarını yerine getiremeyen Ali Kemal Kara’ da zanlı 1 ile beraber Merkezi Cezaevi’ nin yolunu tuttu.