Devrim Demir

Girne’de bir marketin park yerinde uyuşturucu alışverişi yapmak için beklerken, polisler tarafından suçüstü yakalanan Yusuf Mert Altıncık, Barış Kerem Aydoğdu ve Gökhan Başdemir aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

8 gündür poliste tutuklu bulunan zanlılar, dün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkeme’sine çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlıların davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak KKTC vatandaşı 1’er kefilin imza edeceği 50’şer Bin TL kefalet senedi ve 2’şer Bin TL nakdi teminat yatırıp serbest bırakılmalarına karar verdi.

Altıncık teminatı ödeyemedi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru, zanlıların 27 Mart tarihinde Girne’de uyuşturucu alışverişi yapmak isterken yakalandıklarını anlattı.

Polis, zanlı Altıncık’ın üzerinde naylon poşet parçalarına sarılı 5 gram hintkeneviri, kiralık aracın içinde şeffaf renk streç naylona sarılı 4 ayrı beyaz renk naylon paket içerisinde toplam 8 gram hintkeneviri ve 3 gram kokain ele geçirildiğini anımsattı.

Soruşturma memuru aynı araçta yolcu olarak bulunan 21 yaşındaki Barış Kerem Aydoğdu’nun üzerinde 1 gram hintkeneviri ele geçirildiğini, söz konusu uyuşturucu maddeleri kendilerine satan Gökhan Başdemir’inde tutuklandığını kaydetti.

Zanlıların 8 gündür poliste tutuklu bulunduğunu belirten polis, uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.

Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiren Barış Kerem Aydoğdu ve Gökhan Başdemir serbest kalırken, teminat şartını yerine getiremeyen Yusuf Mert Altıncık cezaevine gönderildi.