İnönü Kültür Sosyal Aktivite Derneği (İKSAD) başkanı Osman Sunisi yaptığı yazılı basın açıklamasında derneğin yıl boyunca yürüttüğü sosyal ve kültürel aktivitelerin devamı için talep ettikleri, kullanılmayan İnönü Akın Spor Kulübü binasının derneklerine farklı amaçlar için verilmemesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

İKSAD: KÜLTÜRÜMÜZE VE GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Sunisi’nin yaptığı açıklama şöyle;

‘’2015 yılında kurulan İKSAD, İnönü’de sosyal, kültürel ve spor dallarında çeşitli faaliyetler ve aktiviteler düzenleyen bir dernektir.

Köyümüzün Merkezinde uzun zamandır kapalı vaziyette bulunan tarihi binamız olan eski İNÖNÜ Akın Spor Kulübü’ne, İnönü Kültür Sosyal Aktivite Derneği (İKSAD) olarak sahip çıkmak ve eskiden olduğu gibi ölü binanın hayat bulması için girişimler başlattık.

Gerekli kurum ve kuruluşlara binanın restorasyonu ve tarihi değerinin korunması için ortak hareket edilebilmek için talepte bulunduk.

Köyümüzdeki kültürümüzü simgeleyen eski tarihi binanın çatısının altında hem spor hem de kültürel faaliyetler de yer alabilmek, aktif duruma gelmesini ve köy halkının faydalanabilmesi için ortak kullanıma açılmasını talep etik. Fakat hiçbir şekilde yapılan taleplerimiz dikkate alınmamıştır. Bu durumdan duyduğumuz üzüntü ortadadır. Gençlerimizin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini devam ettirebilmesi için talebimizde ısrarcı olacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz.

Köyümüzün merkezindeki bulunan bu tarihi görselliğe sahip çıkmak ve ortak değerlerimizi korumak adına, İNÖNÜ Akın Spor Kulübü binasını köyümüze kazandırmak isteğimizi yinelemek isteriz. Vakıflar İdaresi’ne yaptığımız başvurular ve taleplerimiz halen cevaplanmamıştır. Uzun süreden beri bekleyen derneğimiz talebinde ısrarcıdır.

Toplumun; özellikle gençlerin birçok faaliyetlerde aktif olabileceği tüm gençlerin bir çatı altında toplanabileceği bir alan yaratmayı hedeflediğimiz bu alan için ilgili kurum ve kuruluşlara binanın tarafımıza kiralanması konusunda gerekli dilekçemizi yaptık.

İnönü Kültür Sosyal Aktivite Derneği (İKSAD) olarak İNÖNÜ Belediyesi ve de İNÖNÜ köy muhtarlığından almış olduğumuz, İNÖNÜ Spor Kulübü binasını kullanma izni doğrultusunda kötü durumda olan binayı derleyip, toparlayarak 2015 senesi içerisinde derneğimizin yapmış olduğu çeşitli faaliyetlerde kullanmış bulunmaktayız. Bu nedenden dolayı İNÖNÜ spor kulübü binasının, geçmiş yıllara ait yüklü miktarda olan ödenmemiş elektrik bakiyesini ödeyerek, elektrik saatini İnönü kültür sosyal aktivite derneği adına kayıtlamış bulunmaktayız. Binanın arka bahçesinde bulunan tuvaletlerin ve lavaboların bulunduğu tesisin komple yenilenmesini sağladık.

Bu bağlamda yaptığımız dilekçenin bir an önce dikkate alınmasını ümit ederiz.