HASTALAR EZİYET ÇEKİYOR: Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu’na ilaç almak için sabahın erken saatlerinde kuyruğa giren hastalar saatlerce gelmeyen ilaç yazacak doktoru bekliyor. İlaç bekleyen hastalar, gelmeyen doktor ve bilgi vermeyen hastane yetkilileri arasında eziliyor

3,5 SAATTE GELDİ: İlaç yazacak doktor ameliyatının bitmesinin ardından 3,5 saat sonra gelerek hastalara gerekli ilaçları yazdı. Bu arada aynı doktorun gece de nöbeti olduğu hastalar tarafından belirtildi

Sağlık Bakanlığı sistem oturtacağım diyerek Hastanelerde başlattığı yeni uygulama ile hastalara ızdırap çektirmeye devam ediyor.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sabah erken saatlerinde ilaç yazdırmak için giden hastalar Ayakta Tanı Merkezi’ne yönlendirilerek burada beklemeleri ve bir doktorun gelerek ilaç yazacağını söylediler.

3,5 saat sonra geldi

İnsülin veya kalp hastaları sıraya girerek kliması çalışmayan bir koridorda beklemeye başladılar. 25 civarında olan hastalar gelmeyen doktorun durumunu sormak için danışmadan yardım istediler ama doktorun gelecek cevabını aldılar.

Bir süre daha bekleyen hastalar daha sonra Poliklinik İdare Amiri ile görüşmek için odasına gittiler. Ancak burada bulunan amir, hastaları tersleyerek odadan çıkmalarını istedi. Taraflar arasında çıkan tartışma neticesinde idare amiri kendisini bir başka odaya kilitleyerek olaydan kurtuldu.

Tekrar Ayakta Tanı Merkezine dönen, hastalar saat 11.30’da doktorun gelmesi ile ilaç yazdırmaya başladılar. Sabahın erken saatlerinde başlayan macera ise saat 12.00’de ilaçların eczaneden alınması ile noktalandı.