Taner Ulutaş

Yakın Doğu Hastanesine sevk edilen Ayşe Kurt’un tedavi parası ödenmeyince ilaçları kesildi. Serumu çıkartılan Ayşe Kurt’a ağrı kesici bile verilmiyor. Anne Leyla Oral, ’ kızımın odasından çıkmasına izin verilmezken düzenli yemek bile verilmiyor’

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’nde ameliyat olan ancak, ameliyattan sonra yüksek miktarlarda fatura ile karşılaştığı için hastanede rehin tutulan Ayşe Kurt’a verilen ilaçlar tedavi parası ödenmediği gerekçesi ile kesildi.

Bilindiği gibi rahatsızlandıktan sonra, ailesi tarafından Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesine götürülen Ayşe Kurt, oradan da Yakın Doğu Hastanesine sevk edilmişti. Tedavisi sonrasında önüne konulan 61,000 TL’lik faturayı ödeyemeyince hastane tarafından rehin tutularak faturaya da her geçen gün için  1000 TL faiz uygulanmaya başlandığı öne sürülmüştü.

İLAÇLARI KESİLDİ

Yakın Doğu Hastanesine, Sağlık Bakanlığı tarafından sevk edilen, ancak tedavi parası ödenmediği için rehin tutulan Ayşe Kurt’un annesi kızına verilen ilaçların kesilmesi sonrasında isyan etti. Leyla Oran yaptığı açıklamada, kızım 3-4 hafta önce ansızın ağzından su gelerek rahatsızlanmıştı. Hemen onu alarak hastaneye götürdük. Oradan bizi Yakın Doğu Hastanesine sevk ettiler. Kızım Ayşe’yi orada tedavi ettiler. Tabi bizi Sağlık Bakanlığı ve Devlet Hastanesi Yakın Doğu Hastanesine sevk ettiği için tedavi masraflarını da onların ödeyeceğini biliyorduk. Ancak geçtiğimiz günlerde bize 61 bin Türk Lirası ödeyeceksiniz denince şaşırdık dedi.

TALEP EDİLEN PARA 70 BİN LİRAYI GEÇTİ

Leyla Oran, biz ödememiz gereken parayı öğrenince Sağlık Bakanlığına gittik. Ancak kızımın ikamet izninin bittiği söylenerek bu para ödenmedi. Durumu Hastaneye bildirdik. Onlar her geçen gün bize 1500 Türk Lirası ödememiz gerektiğini ve bu paranın geçen gün itibarı ile 67000 bin liraya yükseldiğini söylediler ifadesinde bulundu. Leyla Oran açıklamasına devamla, durumu Türkiye Elçiliğine bildirerek yardım istedik. Orada bize yardım edileceği söylendi. Elçilikten gelecek yardımı bekliyoruz. Sanırım akın Doğu’nun istediği bu para şimdi 70 bin Türk Lirasını geçti dedi.

SERUM KESİLDİ AĞRI KESİCİ BİLE VERİLMİYOR

Kızıma verilen serum kesildi. Bir ağrı kesici bile verilmiyor. Kızım acıdan kıvranıyor. Hastaneden kaçmasın diye odasından çıkması yasaklandı. Düzenli yemek bile verilmiyor. Geçen gün hastanede onu biraz dolaştırmak istedim. Odasından çıkamaz dediler açıklamasında bulunan Leyla Oran ben merak etmeyin biz kızımı hastaneden kaçıracak kadar şerefsiz değiliz dedim. Benim güvence vermem sonrasında odasından çıkmasına izin verildi. Alt kata indiğimiz zaman kapıda bir güvenlik bizi takip etti durdu. Kızımın ayni ilk günkü gibi yeniden ağzından su gelmeye başladı ve durumu bugün itibarı ile hiçte iyi değil. Lütfen birileri bize yardım etsin dedi.