Kıbrıs İlahiyat Mensupları ve Mezunları Derneği Başkanı Emre Özkan, Polatpaşa Lisesi’ndeki din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeniyle ilgili “öğretmen sendikalarına ve medyaya yanlış aktarıldığına inandıkları hoş olmayan haberlerin” kendilerini derinden üzdüğünü kaydetti.

Özkan yaptığı açıklamada, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Mustafa Alkoç’un  savunmasına başvurulmadan yargılanmasını doğru bulmadıklarını ifade etti.

Emre Özkan, söz konusu öğretmenin, 12 yılını Türkiye’de lise müdürlüğüyle geçirmiş 34 yıllık bir öğretmen olduğunu kaydederek, yayımlanmış 9 kitabı bulunan bir şair ve yazar olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk toplumunun bu günlerde kritik bir dönemden geçtiğini beliryen Özkan, bu kapsamda; “sol yayın yapan toplumcu medyamızın da toplumsal hassasiyeti olan konularda daha dikkatli ve tedbirli haber yapma sorumluluğu vardır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen öğretmenleri de uyaran Özkan, “Kıbrıs Türk toplumunun dokusunu bilmeden, etüd etmeden yanlış/yanlı/yanıltıcı algılanabilecek müfredat dâhilindeki konularda daha hassas ve pedagojik davranmalarıdır! Kıbrıs, Kıbrıs Türk Toplumunundur! “ ifadelerini kullandı.

“Yanlış anlaşılmalar zinciriyle başlayan bu üzücü sürecin daha fazla dallandırılıp budaklandırılmadan hoşgörü, sevgi, saygı, barış, huzur dairesinde çözümlenmesi gerektiği kanaatinde olduklarını” ifade eden Özkan,  aynı dairenin içerisinde bulunan herkesin, nezaket kuralları içerisinde hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Özkan, herkesi provokatif tavırlardan uzak durmaya da çağırdı.