“21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası” yarın başlıyor. Yarın, başkent Lefkoşa ve ilçelerde yarın anma törenleri düzenlenecek.

Hafta kapsamında 25 Aralık Cuma günü “27 Aralık Atatürk Koşuları” da yapılacak.

LEFKOŞA

Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle yarın başkent Lefkoşa’da saat 09.30’da Şehitler Anıtı önünde anma töreni düzenlenecek.

Tören, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak, anıt özel defterinin imzalanması ve bir subayın konuşmasıyla tamamlanacak.

Ardından, Şehitleri Anma Programı Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak programda, marşlar okunacak, “Bu Vatan Bizim Oratoryosu” düzenlenecek, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği ve Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği başkanları konuşma yapacak.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Piyade Binbaşı Tolga Öztürk’ün BRT’de yapacağı konuşma ise 18.00’de yer alacak.

YEREL TÖRENLER

Programda yer alan diğer törenler ise şöyle:

“Türkeli (Ayvasıl) Şehitlerini Anma Töreni 22 Aralık saat 09.30; Larnaka (İskele) Şehitlerini Anma Töreni 23 Aralık saat 10.00; Kumsal Şehitlerini Anma Töreni 24 Aralık saat 10.00; Küçük Kaymaklı Şehitleri ve Şehit Hüseyin Ruso’yu Anma Töreni 25 Aralık saat 09.00.”

Bu arada şehitler için yarın saat 11.00’de ülke genelindeki tüm merkezi camilerde Mevlid-i Şerif okunacak.

GAZİMAĞUSA

Gazimağusa’daki anma töreni yarın saat 10.00’da suriçindeki Şehitler Anıtı önünde yer alacak.

Törende şehitler anıtına çelenkler sunulacak, saygı duruşu, saygı atışı yapılacak, İstiklal Marşı okunacak. Öğrencilerin yapacağı konuşma ve okuyacağı şiirlerle sürecek tören, 4. Piyade Alay Komutanlığı’ndan bir subayın yapacağı konuşmanın ardından şehitler için dua okunması ve şehitliğin ziyaret edilmesiyle tamamlanacak.

GİRNE

Girne’de iki ayrı anma töreni düzenlenecek.

İlk tören yarın saat 10.00’da Girne Deniz Şehitliğinde yer alacak. Burada çelenkler sunulacak, saygı duruşu ve saygı atışı yapılacak, İstiklal Marşı okunacak, öğrenciler şiirler okuyacak ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından bir subay konuşma yapacak.

İkinci tören ise 22 Aralık Salı gecesi Anafartalar Lisesi’nde düzenlenecek. “21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası Anma Gecesi” saat 19.00’da başlayacak.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak, ardından öğrenciler şiirler okuyacak, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak.

Törende, Anafartalar Lisesi öğrencisi Aysun Gökkaya ödüllü “Bekleyiş” isimli milli mücadele yıllarını konu alan kompozisyonunun sunumunu da yapacak. Tören, sinevizyon gösterisi, şiir okunması ve “Bu vatan bizim” oratoryosu ile tamamlanacak.

Girne’de 27 Aralık Atatürk koşuları 25 Aralık Cuma günü saat 10.00’da yapılacak.

GÜZELYURT

Güzelyurt’taki tören yarın saat 10.00’da Güzelyurt Kaymakamlığı karşısındaki Atatürk Anıtı önünde yapılacak.

Tören, çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ve şiir okunmasının ardından tamamlanacak.

Güzelyurt’ta 25 Aralık Cuma günü Atatürk koşuları da yapılacak. Koşular öncesinde saat 09.00’da kütüphane karşısındaki Atatürk Anıtına Spor Dairesi yetkilileri tarafından çelenk sunulacak.

Güzelyurt Spor Kompleksi sentetik saha önündeki program saat 09.30’da yapılacak saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından yarışmacılar koşunun başlayacağı çıkış noktasında yerini alacak.

Atatürk koşuları büyükler, ilkokul, ortaokul ve lise kız-erkek olmak üzere 7 kategoride ve 800 metre ile 5 bin metre arasında koşulacak. Yarış, Güzelyurt Spor Kompleksi Sentetik Saha ile Korgeneral Ahmet Başyurt Kışlası güzergahında gerçekleştirilecek.

İSKELE

21 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası için İskele’de de anma töreni düzenlenecek. Tören Larnaka Şehitler Anıtı önünde saat 10.00’da başlayacak.
İskele’de 23 Aralık Çarşamba günü ise Larnaka Şehitleri anılacak.

Larnaka Şehitler Anıtı önünde yer alacak tören saat 10.00’da başlayacak.

Törenlerde anıta çelenkler sunulacak, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek, konuşmalar yapılacak ve şiirler okunacak.

LEFKE

21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası anma törenleri Güzelyurt’a bağlı Lefke bucağında da yapılacak.

Lefke’deki anma töreni yarın saat 09.45’te Kemal Özalpler Şehitliği’nde düzenlenecek.

Törende, şehitliğe çelenkler sunulacak, saygı duruşu ve saygı atışı yapılacak, İstiklal Marşı okunacak. Tören, şehitlik özel defterinin imzalanması, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ve şiirlerin okunmasıyla tamamlanacak.

Lefke’de Atatürk Koşusu da düzenlenecek. Koşu 25 Aralık Cuma günü saat 09.00’da 16 Ağustos Kurtuluş Stadyumu’nda düzenlenecek törenin ardından başlayacak. Atatürk koşusu, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve konuşmaların ardından saat 09.20’de 16 Ağustos Kurtuluş Stadyumu’nda ilkokul, ortaokul, liseler arası kız ve erkek kategorilerinde yapılacak.

KÜÇÜK KAYMAKLI ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI

Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü Tertip Komitesi de, 25 Aralık Cuma günü Küçük Kaymaklı Şehitlerini Anma Programı düzenleyecek.

Küçük Kaymaklı Şehitler Anıtı önünde saat 09.00’da başlayacak törende, anıta çelenkler sunulacak, saygı duruşu, saygı atışı yapılacak. Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşma ve öğrencilerin okuyacağı şiirlerle tamamlanacak.

Buradaki törenin ardından Küçük Kaymaklı şehitleri, Şehit Hüseyin Ruso Anıtı önünde düzenlenecek törenle anılacak. Törende anıta çelenkler sunulacak, saygı duruşu ve saygı atışı, konuşma yapılacak ve şiirler okunacak.