Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Müdürü Mehmet Salih Gürkan’dan alınan bilgiye göre, arızadan dolayı Kıb-Tek'e ait termik santral ünitelerinden birisi ve AKSA'ya ait dizel santraller devre dışı kaldı.

Arıza giderme çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Gürkan, şu anda Kıb-Tek'e ait 4 dizel ünite ile sınırlı olarak elektrik verildiğini belirtti.

Kıb-Tek Basın Sözcüsü Tuluy Kalyoncu ise, elektrik kesintisiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Kalecik Trafo Merkezi ile Geçitkale Trafo Merkezi arasındaki 132 kV yüksek gerilim hattı, bugün saat.15.50'de yıldırım düşmesi sonucu devre dışı kalmıstır. Bu hattın alternatifi olan Yeniboğaziçi - Geçitkale arasındaki 66 kV hat, AKSA'ya ait santrallerin olay anında ürettiği enerji miktarını ülkenin batısına taşımakta yetersiz kalması sonucu bu hat da devre dışı kalmıştır. AKSA santrallerinin ürettiği enerjiyi aktaracak hiçbir hat kalmadığı için önce bu santraller ardından ise aşırı yüklenme nedeniyle Kıb-Tek'e ait buhar türbini peşi sıra devre dışı kalmıştır. Şu anda yıldırım düşmesi sonucu devre dışı kalan yüksek gerilim hatları devreye amınmıştır. Kesinti olan bölgelere elektrik verilmeye başlanmıştır. En geç bir buçuk iki saat içerisinde tüm bölgelere yeniden enerji verilmiş olması beklenmektedir”.