Kuzey Kıbrıs Turkcell’in faturalı hat kullanan müşterileri, paketleri kapsamında sunulan dakikalar ile Türkiye’deki mobil operatörleri 1 Mayıs’tan itibaren “yurt içi” gibi arayabiliyor. Turkcell’in yeni açılımı güçlü destek gördü

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca: “Lefkoşa’dan Girne’yi arar gibi İstanbul’u İzmir’i de arayabilen müşterilerimiz, olumlu geri dönüşleri ile ne kadar önemli bir adım attığımızı bize gösterdiler.”

Mobil iletişimde yeni bir dönem başlatan Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Türkiye açılımı halktan yoğun ilgi gördü, Türkiye ile Kıbrıs arasında mesafeleri kaldıran özgür iletişime güçlü destek verildi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in faturalı hat kullanan müşterileri, 1 Mayıs’tan itibaren paketleri kapsamında sunulan dakikaları ile Türkiye’deki tüm mobil operatörleri arayabilme imkanına kavuşurken, bu yeni açılım cep telefonu kullanıcılarına önemli ekonomik avantajları da beraberinde getirdi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca yaptığı açıklamada “Lefkoşa’dan Girne’yi arar gibi İstanbul’u veya İzmir’i de arayabilen müşterilerimiz, olumlu geri dönüşleri ile ne kadar önemli bir adım attığımızı bize gösterdiler. Bu açılımla birlikte Türkiye’yle iletişimde ciddi bir artış yaşanırken, açılımın gördüğü yoğun talep hepimizi son derece mutlu etti” dedi. Türkiye’deki Turkcell’lilerin de Kuzey Kıbrıs Turkcell’lilerle paket dakikaları kapsamında görüşebildiğini belirten Karaatmaca “Türkiye ile Kıbrıs arasındaki mesafeleri kaldırdık” diyerek, toplumsal fayda üzerinden çabalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Her Yöne, Gold Mini, Gold, Platinum, Kamu Paketi, Kuzey Kıbrıs Turkcell yönüne olan Gold Paketleri’ni kullanan müşterileri hiçbir ek ücret ödemeden ve ek bir katılım gerekmeden bu yeni avantajdan yararlanabiliyor.

Türkiye ile hem kaliteli hem de hesaplı iletişim devrini başlatan Kuzey Kıbrıs Turkcell, “şebeke içi ve yurt içi her yöne konuşma dakikası içeren faturalı paketleri ile sunulan dakikalarının artık Türkiye’deki tüm mobil operatörler yönüne yapılan aramalarda da geçerli olacağını” açıklamış, uygulama 1 Mayıs’ta başlamıştı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, bu yeni açılımı şu sözcüklerle duyurmuştu:

"Tüm ülkeye müjdemiz şudur ki; bundan böyle Türkiye'deki sevdiklerimizi aynı Lefkoşa'daki bir dostumuzu arar gibi, Karpaz'daki öğretmenimizle sohbet eder gibi, Yeşilırmak'taki çilek üreticisi ile konuşur gibi, Alsancak'ta Akdeniz'in güzelliğini yaşayan bir arkadaşımıza ‘merhaba’ der gibi sesleneceğiz. Özellikle gurur duyarak altını çizmek istiyorum ki bu fayda ilk kez ve sadece Kuzey Kıbrıs Turkcell’de"

‘Özgür iletişim adımı’ için neler söylediler?

Ass. Prof. Dr. Bülent Bilgehan (Girne Amerikan Üniversitesi Öğretim Görevlisi): “Yıllardır Kuzey Kıbrıs Turkcell kullanıcısıyım. Türkiye ile gerek iş amaçlı, gerekse aile ve dostlarımızla görüşmelerim oluyor. Önceleri bu iletişimi ek maliyetle sağlarken artık paketim kapsamında gerçekleştirebilmenin rahatlığını yaşıyorum. Mayıs başında bu uygulamayı duyduktan sonra ben ve çevremdeki  Kuzey Kıbrıs Turkcell’liler önemli bir memnuniyet yaşadı.”

Seda Kıngır Yüksel (Öğretmen): “Türkiye’de hem kız kardeşim hem de eşimin ailesi ile sürekli görüşüyoruz. Kuzey Kıbrıs Turkcell’in yıllardır kurumsal Platinum müşterisiyiz. Bu görüşmelerin artık paketimizdeki tüm dakikalarımıza dahil edilmesi ile çok daha özgür iletişim imkanına kavuştuk. Konuşurken artık dakikalarımızı düşünmüyoruz. Bu da hem kafamızı rahatlattı hem de maddi olarak ek bir maliyeti ortadan kaldırmış oldu. Teşekkür ediyorum.”

Dr. Anıl Ersoy (Ortopedist): “İşim gereği Türkiye ile sürekli görüşmelerim oluyor. 1 Mayıs itibarıyla Kuzey Kıbrıs Turkcell’in paket kullanan müşterileri için yaptığı bu yeni açılımla artık Türkiye’nin her yerini çok daha endişesiz, özgür ve hesaplı arayabiliyorum. Sunulan bu avantajdan memnun olmamak mümkün değil. Bizleri düşünen Turkcell’e teşekkürler.”

Berrin Aksoy (Emekli): “Kızım Türkiye’de ve yıllardır benden uzakta yaşıyor.  Çok eski bir Kuzey Kıbrıs Turkcell müşterisi olarak önceleri kızımı aramak için ya ek maliyetle Türkiye paketi alıyordum, ya da paketsiz kullanımla daha yüksek ücretlerle görüşme yapıyordum.  Artık kızımı mevcut paketim içindeki dakikalarımla arayarak, konuşabiliyorum.  Bir anne olarak Turkcell’in bize sunduğu bu avantaj için çok teşekkür ediyorum.”

Selma Küçükgöde (İnsan Kaynakları Müdürü, Turkuvaz Medya Grubu Dağıtım, Matbaa ve Abone şirketleri, İstanbul):
“Kıbrıs’ta yaşayan yeğenim ve ailesini aramalarım faturama ek ücret olarak yansıyordu. Turkcell’in bu yeni uygulaması ile İstanbul veya Adana’daki ailemin diğer fertlerini aradığım gibi  Kıbrıs’ta yaşayan Kuzey Kıbrıs Turkcell’li akrabalarımı da artık rahatlıkla arayabiliyorum. Özgür iletişimin önündeki sınırlarından birini daha ortadan kaldıran bu uygulama için Turkcell’e ayrıca teşekkürler.”

Aysun Şabanlı: (Üst Düzey Yönetici ve Marka Danışmanı): “Kıbrıs’lıyım ve yıllardır Türkiye’de ikamet ediyorum. Türkiye Turkcell kullanıcısıyım. Kıbrıs’taki ailemle, akrabalarımla, arkadaşlarımla ve iş amaçlı sürekli görüşmelerim oluyor. Tabii bu görüşmeleri önceleri ek ücretlerle gerçekleştirirdim, şimdi ise paketim kapsamında konuşabilmem önemli bir avantaj sağladı. Benim gibi Kıbrıs’la bağlantısı olan kişiler için çok önemli bir açılım olmuş. Tebrik ediyorum.”