İşte Oycon Development Limited'in Lefke, Yeşilyurt’ta yaşanan inşaat çökmesi hakkında yağtığı açıklama:

"05-07 Şubat 2015 tarihli bazı basın ve yayın organlarında yer alan haberlere veya yapılan açıklamalara karşı beyanımız yazımda yer almaktadır.

BETON DÖKÜM HATASI!..

05.02.2015 tarihinde, Lefke’ye bağlı Yeşilyurt köyünde şirketimizin uygulamasını yaptığı projenin, inşaat aşamasında yaşanan talihsiz olay hepimizi derinden üzmüştür.

Hafif çelik sektöründe bulunduğumuz süre boyunca, çelik taşıyıcı sistemimizle ilgili daha önce ve eminiz ki bu süreçten sonra da bir sıkıntı yaşamayacağımıza inancımız tamdır. Çökme olayı, son zamanlarda betonarme binalarda da meydana gelen beton dökümü sırasında oluşan bir hatadır ve sadece hafif çelik sistemle ilgili bir problem değildir. Böyle bir döküm hatası her an her şantiyede olabilecek olan bir olaydır. Eğer sorun hafif çelik sistem ise, gerek bizim, gerek ise ayni sistemi kullanan diğer firmaların ülkemizde, Türkiye ve tüm dünyada binlerce konutun da beton dökümü sırasında çökmesi gerekirdi. Yaşanılan kötü olayda beton döküm hatasının olduğunu belirtmem gerekir. Bu hata, ara katta beton dökümü sırasında, beton pompasının gezdirilmeden tek bir noktaya yığılmasından sonra istenmesinden kaynaklanmıştır.

Ayrıca, sistem ve malzeme değişikliği ile ilgili söz edilen söylemler için şunu belirtmemiz gerekir ki; Malsahibi ile şirketimiz arasında yapılan anlaşmaya uygun olarak müşterimizin isteği doğrultusu

nda, daha önce teslim etmiş olduğumuz referanslarımız görüldükten sonra yaptırmak istedikleri değişikliklerdir. Bu değişiklikler malsahibi ile şirketimiz arasında imzalanan sözleşmede kesinlikle mevcuttur.

Her iki taraf için yaşanan bu kötü olay sonucunda müşterimiz ile ortak bir sonuca vardığımızı ve aramızda hiçbir problemin olmadığını belirtip, şirket olarak ilk günden itibaren işimizin arkasında ve müşterimizin yanında olacağımızı ve müşterimize karşı herhangi bir mağduriyetin söz konusu olmayacağı gibi, üzerimize düşen tüm sorumlulukların yerine getirileceğini belirtiriz.

Tüm yanlış söylemlere rağmen, bu talihsiz olay sonucunda daha öncede bahsettiğimiz gibi işimizin arkasında, ayni zamanda, müşterimizin yanında olacağımızı ve onları kesinlikle mağdur etmeyeceğimizi belirtiriz. Ayrıca, bu olay sonucunda tek sevindirici yanın da can kaybı veya yaralananın olmadığı olduğunu belirtiriz."