Silivri'nin Yolçatı Mahallesi imamı Hüseyin Kılıç, dünyanın çeşitli ülkelerinden getirttiği süs tavuklarını evinin bahçesinde hobi olarak yetiştiriyor. Hüseyin Kılıç, 11 bin liraya aldığı kuluçka makinesiyle ürettiği tavukları ise köylülerle paylaşıyor.

Silivri'nin Yolçatı Mahallesi imamı Hüseyin Kılıç, dünyanın çeşitli ülkelerinden getirttiği süs tavuklarını evinin bahçesinde yetiştiriyor. Evinin her yerini tavuk kümesleri ile donatan imam Hüseyin Kılıç, 11 bin liraya aldığı kuluçka makinesiyle da yumurtalardan süs tavukları üretiyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden getirttiği birbirinden değişik türleri yetiştirmekten büyük keyif aldığını belirten mahalle imamı Hüseyin Kılıç, tavuklardan elde ettiği yumurtaları da mahalle halkıyla paylaştığını söyledi.

3 yıldır Yolçatı Mahallesi'nde imam olan Hüseyin Kılıç, "İnternetten gördüğüm süs tavuklarının renginden dolayı bir merak sardı. Ufak tefek başladık bugün yurtdışından Macaristan, Hollanda'dan yumurtaları getirip kuluçka makinelerimizle çıkarıp böyle süs tavuklarını elde etmeye başladık. Yaklaşık 2 yıldır bu merakım devam ediyor. Şu an 35-40 arası tavuğum var.6 farklı cins var. Bu tavuk ve yumurtalarını bizden talep ettiklerinde genelde köy halkına veriyorum. Ama yurtdışından Portekiz'den Irak, Musul, Romanya'ya gönderdiğim oldu. Yurt içinde bütün şehirlere genellikle gönderdim. Yumurtaları özel kaplara koyarak kargo ile gönderiyorum. Tavuklarımı gören köylüler kendilerinin de olmasını isteyince yumurtalarından vererek çoğaltılmasını sağladım. Onlarda bu güzel hayvanların sahibi oldular. Hemen hemen bütün köyün bahçelerinde bu tavuklardan görebilirsiniz" dedi.

İlginç bir hobisi var

İlginç bir hobisi var