Hüseyin Çiçek

Mağusa Kentimiz İnisiyatifi'nden bir grup Kıbrıslı Rum, Kuzeye geçerek Gazimağusa’da Maraş bölgesinde Altı Ok kahvehanesi karşısında bulunan Aya Paraskevi kilisesinde köklü bir temizlik çalışması yaptı.

Atıl halde kaderine terk edilmiş olarak bırakılan ve yıllardan beri restore edilmeyen, daha önce de Diyalog’un gündeme getirdiği kilise bölge sakinlerinin de şikayetlerine neden olmuştu. Gazimağusa’ya geçtiğimiz günlerde ayine katılmak için gelen yüzlerce Kıbrıslı Rum Aya Paraskevi Kilisesi'ni ziyaret ederek önce dilekte bulundu, daha sonra temizlik çalışmasını başlattı.

Rumlar, temizlik işlemi bittikten sonra karşı tarafta bulunan Altı Ok Kahvehanesi'ne giderek hem soğuk bir şeyler içti hem de bölge sakini Kıbrıslı Türklerle sohbet etti. Bölge sakini Kıbrıslı Türkler de yıllardır atıl olarak bölgede duran kilisenin halini gördükçe üzüldüklerini ve bu çalışmadan memnun olduklarını Rumlara ilettiler. Bölge sakinleri, Gazimağusa’daki birçok tarihi yapının harabeye döndüğünü belirterek, yetkililerin harekete geçmesini istedi.