Kuzey Kıbrıs Turkcell’in katkılarıyla, Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi’nin işbirliğinde uygulamaya giren e-fidan projesinde, ilk fidanlar dikildi.

Proje kapsamında 2 bin 491 fidan Çamlıbel bölgesi içerisine giren alana dikildi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, destek verdiği e-fidan projesi çerçevesinde, yeni yılda müşterilerine hediye göndermemiş fidan bağışında bulunmuştu.

Yarınlarımıza yatırım

Projenin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yarınlarına yatırım olduğunu belirten Kuzey Kıbrıs Turkcell, “Ülkemize armağan edilmiş e-fidan projesine gösterilen ilgi, çok daha yeşil bir gelecek özlemimize ışık tutuyor” dedi.

Gelecek nesillere yeşil bir ülke bırakmak için projeye ilk günden itibaren yoğun ilgi gösteren herkese teşekkür eden Kuzey Kıbrıs Turkcell, e-fidan platformu ile daha kolay ve ulaşılabilir fidan bağışı yapılabildiğini, anımsattı.

75 binin üzerinde fidan

21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla proje kapsamında ilk fidanların dikildiğini açıklayan Kuzey Kıbrıs Turkcell, “Bugüne kadar gerek öğrencilerimizle, gerek basınımız ve tüm çalışanlarımızla 75 binin üzerinde fidan diktik. Şimdi bu girişimimize bir de teknolojik platformunu ekleyerek, geleceğe hep birlikte kök salmaya devam ediyoruz” dedi.

e-fidan-gorsel.jpg

www.kktcfidan.com

E-fidan projesine www.kktcfidan.com internet sitesi üzerinden erişiliyor. Projeye herkes fidan bağışında bulunabiliyor. Her bir fidan bağışı için ücret 5 TL olarak belirlendi. Proje kapsamında kurumlar da IBAN numarası ile bağış yapabiliyor. Site üzerinde ayrıca Orman Dairesi’ne bağlı hesap numarasına ücreti yatırılarak herkes dilediği kadar fidan bağışında bulunabiliyor. Bağış karşılığında kişinin veya kurumun ismine özel 10 ayrı başlıkta sertifika da gönderiliyor.  Bunlar, Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü, Dünya Kadınlar Günü yeni doğan bebek için tebrik, vefat, evlilik yıldönümü, doğum günü, yeni yıl kutlaması ve bağış için teşekkür sertifikası şeklinde yer alıyor.

e-fidan-icin-dikim-oldu-(2).jpg

e-fidan-icin-dikim-oldu-(5).jpg

e-fidan-icin-dikim-oldu-(6).jpg