Tatar, yoğun bir çalışma temposuyla devam eden bütçe görüşmelerine değinerek, Başbakan Yardımcısı Denktaş’ın kendi bakanlığına ayrılan bütçenin azlığıyla ilgili eleştirisine dikkat çekti.

“Hükümet kendi içerisinde bu kadar dağılırsa ülkeyi nasıl yöneteceğiz” şeklinde sorulara maruz kalınacağını belirten Tatar,  bütçe açığının 386 değil 500 milyon TL olacağını da söyledi.

Tatar, yasa gücünde kararnameyle toplanan paranın 1 defalık bir çözüm olduğunu, uzun vadeli olmadığını kaydederek, yaratılan aftan kimlerin yararlandığının çeşitli ortamlarda sorulmasına rağmen ayrıntılı bir cevap alamadıklarını belirtti.

Tatar, bugünkü gazetelerde yer alan ‘Benli bile patladı” ve “DAÜ Rektörüyle ilgili kararlar” gibi konuların gündemi meşgul ettiğini ve hükümet ortaklarının birlik içinde olmadığının görüldüğünü savundu.

Tatar, bütçe görüşmelerinde, TAK’ın, bağlı olduğu Başbakan Yardımcısına geniş yer verirken kendisinin ve başka bazı milletvekillerinin konuşmalarını kısalttığını ileri sürerek, akıllı sayaç alımı konusunda düzgün bir ihaleye çıkılmadığını savundu ve bunu defalarca dile getirdiğini kaydetti.

KKTC’nin GSM kullanımı konusunda dünya birincisi olduğunu ve bunun incelenerek rekabet kurulunun tavsiyesiyle fiyat belirlenmesi gerektiğini ifade eden Tatar, petrol fiyatlarının 15 kuruş değil 30 kuruş indirilmesi gerektiğiyle ilgili yapılan açıklamaları okuyarak, petrol fiyatlarına bağlı olarak elektrik fiyatlarının da düşmesi gerektiğini vurguladı.

Elektrik Kurumunun özerkleşmesi için atılan adımlar kapsamında elektrik fiyatlarının artırılmasını doğru bulmadığını kaydeden Tatar, yetkililerin bunu yakından takip etmesini ve halkın çıkarlarını kollaması gerektiğini söyledi.

Sorumluların Ercan ihalesini de yakından takip ederek yeni binanın temellerinin bir an önce atılmasını sağlamaları gerektiğini, aksi taktirde büyük sorunlar yaşanacağını dile getiren Tatar, bu ihaleden alınması gereken KDV miktarının mahkemeye gittiğini anımsattı ve bu paranın alınabilmesi konusunda neler yapıldığını sordu.

TAÇOY

Bu sırada söz alan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Taçoy, Tatar’a, KDV’nin hangi anlaşmaya dayanarak alınabileceğini sordu ve kendisinin öyle bir anlaşma belgesine ulaşamadığını söyledi.

Tatar da, bu belgenin Maliye Bakanlığından olması gerektiğini kaydedince;  Taçoy, o belgenin Meclise getirilerek milletvekillerine sunulmasını talep etti.