Türkiye'de Ramazan'ın ilk iftar topu tarihi Kars Kalesi'nden atıldı.

Kars Valiliği tarafından 11 yıldır geleneksel hale getirilen iftar topu etkinliği bu Ramazan'da da devam ettirildi. Selçuklular döneminden kalma tarihi Kars Kalesi'nden saatler 19.50'yi gösterdiğinde Türkiye'nin ilk iftar topu atıldı. Vali Vekili Akif Pektaş'ın da izlediği iftar topunun fitili, camilerden yükselen akşam ezanı ile birlikte ateşlendi.

11 yıldır iftar topu atan Tacettin Durmuş, "Tarihi Kars Kalesi'ndeyiz. 11 yıldır ramazan topu atıyorum. Geleneksel hale geldi. Bugün de Vali Günay Özdemir adına ramazan topunu tarihi mekândan atacağız. Topun sesiyle Karslılar oruçlarını açacak" dedi.

Vali Vekili Akif Pektaş, ramazan ayının bütün insanlığa ve İslam alemine barış, huzur, kardeşlik getirmesini temenni etti. Pektaş, "Allah'a hamdüsenalar olsun ki bu yılda mübarek ramazan şerif ayına eriştik. Bu yılki ramazanı Kars ilinde karşılıyoruz. Kars malum coğrafi konumu itibariyle Türkiye'nin Doğusunda yer aldığı için Türkiye atında en erken iftarı kucaklayan vilayetlerimizden bir tanesi. Yıllardır geleneksel hale gelen Kars Valiliği öncülüğünde çok kıymetli birim müdürlerimizin de katılımıyla icra ettiğimiz bu yılın ilk iftar topunu inşallah yine Kars Kalesi'nden hep beraber atacağız ve bu ilk iftar sevincinin bütün Karslı hemşerilerimizle paylaşmış olacağız. Ben bu mübarek ramazan ayının başta bütün insanlığa ve İslam alemine barış, huzur, kardeşlik getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra Tacettin Durmuş'un hazırladığı iftar topu ezan sesi ile birlikte Türkiye'de en erken tarihi Kars Kalesi'nden atıldı. İftar topunun atılmasının ardından Vali Vekili Akif Pektaş ve beraberindekiler iftarlarını açtılar.