Sonuç Cevizci

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan çadırlarını kurdu. Dernek, dün akşamdan başlayarak Ramazan ayı boyunca İftar Çadırlarında yemek dağıtacak. İftar çadırları;  Lefkoşa, Girne, Güzelyrut, Lefke, Esentepe, İskele, Gazimağusa, Dipkarpaz ana bölge olmak üzere 16 noktada kuruldu. 

Başkent Lefkoşa’da Hz. Ebu Bekir Camii’nde kurulan iftar çadırında yüzlerce kişi ilk iftar çorbasını içti.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, iftar çadırlarında Ramazan ayı boyunca  her akşam 4 bin 625 kişiye yemek dağıtılacağı bildirildi.

İftar çadırlarındaki yemeklere 100 binden fazla kişinin katılmasının beklendiği ifade edildi. Birlik, beraberlik duygularını yeniden canlandırmak ve toplumsal dayanışmayı artırmak amacıyla her yıl kurulan iftar çadırları menüsünde 4 çeşit sıcak yemek, su, meyve ve tatlı ikramı bulunuyor. 

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği’nin, 2005 yılından itibaren kurduğu iftar çadırlarına, Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti ile hayırseverler katkı koyuyor.

Kıbrıs Türk Kızılay Derneği vizyon ve misyonunu layıkıyla yerine getirebilmek adına bağış çağrısında yaptı. Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği’ne banka hesap numaralarından veya 4142’ye SMS atarak bağışta bulunuluyor.