İlk seçim mitingini Başbakan Ahmet Davutoğlu Samsun'da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Mersin'de yapacak.

Liderlerin miting programları netleşiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu ilk seçim mitingini 5 Ekim Pazartesi günü Samsun'da yapacak. Konuyla ilgili konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 4 Ekim'de açıklayacağı seçim beyannamesinin ardından hafta başında meşale şehir Samsun'da yapacağı mitingle AK Parti'nin seçim çalışmalarına başlayacağını belirterek, "Buradan bismillah deyip yeniden yola çıkıyoruz" dedi.

İstiklal ve istikbalin meşale şehri Samsun'un Türk tarihi ve siyaseti açısından önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Gazi Mustafa Kemal, Milli Mücadeleyi 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattı. Samsun'dan yakılan kıvılcım tüm Türkiye'yi sardı. Onca yokluk ve sefalete rağmen birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yurdumuzu düşmandan kurtardık. Cumhuriyeti ilan ettik, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurduk. Halkımızın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığına giden yola Samsun'dan çıktı. Samsun'dan başlayan ve Türkiye'yi kuşatan milli irade, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yaptı. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ise göreve gelir gelmez ilk ziyaretini ve toplu açılış törenini Samsun'da yaptı. Dahası son mahalli seçimlerde de 18 belediye başkanlığının 17'sini AK Parti kazandı. 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşmak için çıktığımız bu kutsal yolculukta 1 Kasım'da yapılacak genel seçimde Samsun'a ve Samsunlular'a güvendiğimizi bir kere daha tekrarlamak isterim. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun 4 Ekim Pazar günü açıklayacağı seçim beyannamesinin ardından önümüzdeki haftanın başında Samsun'da yapacağı ilk miting için hazırlıklarımızı tamamladık. Başbakanımızın buradan vereceği seçim startıyla AK Parti kadroları "Bismillah" deyip yine Türkiye yollarına düşecek. Tarihe tanıklık ederek yine bir ilke imza atacak Samsun'dan başlayacak milli iradenin şahlanışı bütün Türkiye'ye yayılacak ve AK Parti yine tek başına iktidar olacak" dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU MERSİN'DEN BAŞLAYACAK

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 1 Kasım 2015'te yapılacak milletvekili seçimi çerçevesinde ilk mitingini 3 Ekim Cumartesi günü Mersin'de yapacağını bildirdi. Özyiğit, Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında saat 17.00 gerçekleştirilecek Demokrasi Mitingi'ne tüm halkı davet eden Özyiğit, 1 Kasım 2015'in tarihi bir fırsat olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Halk iktidar istiyor. Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı var. Çünkü can, mal, ulaşım güvenliği sağlar, toplumsal barışı kurar, Kürt sorunun çözer, barış eksenli dış politika kurar, gelir dağılımı eşitsizliğini düzeltir, emekli, işçi, çiftçi, taşeron sorununu çözer, eğitim sistemini düzeltir. Hem terör hem de 13 yıllık AKP tahribatından Türkiye'yi kurtaracak tek parti CHP'dir."