Evrim Kamalı

Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Âdem Bağlars, Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmezden önce yapılan ilk tahkikat duruşması için dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda gerçekleşen duruşmada ilk olarak King Oto Galeri’yi yaktığı gerekçesiyle tutuklu bulunan Mahmut Selkar’ın ilk tahkikat duruşmasına devam edildi.

Kıdemli Yargıç Avcıoğlu huzurunda görülen davada İddia Makamı mahkemeye 4 tanık dinletti. Dünkü ilk tanığı Foto Parmak İzleri Şubesi’nde görevli Polis Memuru H.U, olay günü yapmış olduğu işlemleri ve çekmiş olduğu fotoğrafları sundu. 

Olayda kullanıldığı iddia edilen kiralık aracın alındığı yerin görevlileri H.Ç ve B.Y, konu araç için hazırlanan kontratları mahkemeye sundu. Dünkü duruşmanın son tanığı ise kundaklanan King Oto'nun sigortalandığı şirket görevlisi M.A.B oldu. Tanık, mahkemede oluşan hasar miktarları ve yapılan tazminat ödemeleri üzerine bilgi verdi. Tanık, konu işletmede meydana gelen hasarın 1 milyon TL'yi aştığını, ancak yapılan sigortanın maksimum miktarı 1 milyon 200 bin TL olduğundan bu miktar üzerinden hesaplanarak tazmin ettikerini söyledi.

Tanığın ifadesinin ardından dava, kaldığı yerden devam edilmek üzere ileriki bir tarihe ertelenirken, diğer tutuklu sanıklar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik ve Âdem Bağlars’ın ise ilk tahkikat duruşmaları, King Oto Galeri yangını ile ilgili olarak başlatılan duruşmanın tamamlanmasının ardından yürütüleceği için yine ertelendi.