KKTC’nin 32’inci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında ilk tören, saat 15.00’te, Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün Anıttepe’deki anıt mezarında gerçekleşti.

Protokol sırasına göre çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve  İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere göndere çekilmesiyle devam etti.

Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa  Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu,  2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına 39’uncu Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun,  28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, Yüksek Mahkeme Başkanı  Narin Ferdi Şefik Anamuhalefet DPUG Genel Başkanı  Serdar Denktaş ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, diğer yetkililer ve kurum kuruluş temsilcileri katıldı.

Tören, Cumhurbaşkanı  Akıncı, Büyükelçi Kanbay ve Tümgeneral Piyade’nin  anıt özel defterini imzalanmasıyla sona erdi. 

1447514815.jpg

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıcı anıt özle defterine şunları yazdı:

“Aziz Lider Doktor Küçük;

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 32. Yılında seni yine rahmetle ve saygıyla anıyoruz.
En zor dönemlerde Kıbrıs Türk toplumuna  yaptığın önderlik olmasaydı, kuşkusuz ki bugünlere ulaşmamız mümkün olmazdı.

Senin her zaman halkımızın arasında, halkımızla birlikte vermiş olduğun mücadele sayesinde artık Kıbrıs Türk Halkı kendi Devlet örgütüne  kavuşmuş, hedeflediğimiz Federal yapının  eşit kurucu ortağı  olarak anılmaya başlanmıştır.

İngiliz  sömürge döneminden  itibaren senin başlattığın varoluş mücadelemiz sayesinde , Kıbrıs Türk Halkı Rum Yönetimi altındaki bir Kıbrıs’ın azınlığı olmak kaderinden  kurtulmuştur.

Yaptıkların hiçbir zaman unutulmayacak, verdiğin mücadele her zaman saygı ile anılacaktır.
Ruhun Şad Olsun”.

1447514688.jpg

KANBAY

Büyükelçi Derya Kanbay da deftere şunları yazdı:

“Varoluş Mücadelesinin Değerli Lideri Dr. Fazıl Küçük,

Kıbrıslı aydın bir Türk doktoru ve dava adamı olarak kendi halkınızdan aldığınız güçle barış ve özgürlük  yolunda başlattığınız  mücadelenizin sonucunda bugün Kıbrıs Türk’ü, kendi kurduğu Cumhuriyet’te  hür, onurla  ve insanca bir yaşam sürmektedir.

Kıbrıslı Türk kardeşlerimizle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 32’nci yaşını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladığımız  bu anlamlı günde, manevi huzurunuzda sizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.

Ruhunuz şad olsun.”

1447514814.jpg

PİYADE

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetler Komutanlığı’nı temsilen 39’uncu Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade de anıt özel defterine şunları yazdı:

“Kıbrıs Türk’ünün Varoluş Mücadelesinin  Müstesna Lideri, Sayın Dr. Fazıl Küçük,

Onur ve bağımsızlık mücadelenize duyduğumuz, tükenmeyecek sevgi ve saygıyla huzurunuzdayız.

Eşsiz önderliğiniz ve değerli  fikirleriniz ışığında Mücahit Kıbrıs Türk’ü, kendisine yönelen zulüm ve  haksızlıklara, olağanüstü bir azimle direnmiş ve mücadelesini bir devlet kurarak,  taçlandırmıştır.

İnsanlık tarihi,  Kıbrıs Türk’üne gösterilen zulüm  ve haksızlıklar karşısında yürütülen şanlı  mücadelenin müstesna ve unutulmaz liderini daima hatırlayacaktır.

Bu düşüncelerle, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nın, Kıbrıs Türk halkının her alanda vereceği mücadeleye destek olmaya devam edeceğini bir kez daha ifade ediyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.

1447514685.jpg

1447514686.jpg

1447514687.jpg

1447514728.jpg

1447514817.jpg

1447514729.jpg

1447514730.jpg