Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, eğitim yılının başlaması dolayısıyla 08.30’da Şehit Tuncer İlkokulu’na giderek, incelemelerde bulundu. Arabacıoğlu’na bakanlık bürokratları eşlik etti.

Okul kapısında Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Güven Varoğlu tarafından karşılanan Arabacıoğlu, okulu gezerek sorunlar hakkında bilgi aldı.

ARABACIOĞLU

Bayrak töreninde öğrenci ve öğretmenlere hitaben konuşma yapan Mustafa Arabacıoğlu, bu yıl ilköğretimde 20 bin öğrencinin eğitime başladığını anlattı.

Çocukların ülkenin geleceği olduğuna işaret eden Arabacıoğlu, okulun aileden sonra en önemli eğitim yuvası olduğunu belirtti.

Öğrencilere birbirilerini ve öğretmenlerini sevip saymalarını öğütleyen Arabacıoğlu, öğretmenlerden de çocukların ikinci ebeveynleri olduklarını unutmamalarını istedi.

Bakanlık olarak tatil döneminde okullarda kısmi de olsa bazı tadilatlar yaptıklarını kaydeden Arabacıoğlu, ihale sorunları nedeniyle daha geniş tadilata gidilemediğini, 160 okuldan 60’ında tamirat ve tadilat yapılabildiğini açıkladı.

VAROĞLU

Okul Müdürü Güven Varoğlu da konuşmasında yeni eğitim yılının hayırlı olmasını dileyerek, tatil döneminde okulda bazı tadilatlar yapıldığını anlattı ve öğrencilerden okulu korumalarını istedi.

Okulun görevinin kendilerine emanet edilen çocukları en iyi şekilde eğitmek olduğunu dile getiren Varoğlu, çocukların yetiştirilmesinde velilere de önemli görevler düştüğünü hatırlattı.

Okulun ihtiyaçlarını gidermek için hep birlikte çalışmak gerektiğini dile getiren Varoğlu, eğitim-konferans gibi hizmetler vermek üzere hazırlanan salonun kısa süre içinde hizmete açılacağı bilgisini de verdi.

Konuşmaların ardından, Öğrenci Andı okundu ve derslere başlandı.

KKTC'de yarın da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı orta dereceli okullar 2014-15 eğitim yılına başlayacak.