İMO’dan yapılan açıklamaya göre, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sempozyuma İnşaat Mühendisleri Odası; başkan Seran Aysal, yönetim kurulu ve üyelerden oluşan 23 kişi ile katıldı.

Kongrenin açılış bölümünde TMMOB İMO Şube başkanları ve düzenleme kurulu yanında İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal bir konuşma gerçekleştirdi.

Aysal konuşmasında katılımcılara; Kıbrıs’taki çelik yapılarda son zamanlarda yaşanan talep artışı, “Çelik Yapı” adı altında standart dışı yapılmakta olan uygulamalar ve bunların ortaya çıkardığı can ve mal güvenliği sorunları hakkında bilgi aktardı. Aysal, Türkiye’de son dönemlerde yaşanan olayların Kıbrıs Türkü’nü derinden etkilediğini belirttiği konuşmasını, Kıbrıs konusunda son dönemde yaşanan gelişmeler hakkında da genel bilgilendirme yaparak tamamladı.

Sempozyuma katılan İMO üyeleri, “Çelik Yapılar” konusunda yurt içi ve yurt dışındaki gelişmeler, proje ve pratik uygulamalarla ilgili güncel bilgiler edinmenin yanı sıra gelişen teknolojiler ve çözüm teknikleri ile ilgili de bilgi sahibi olma fırsatı buldu.

Türkiye ve yurt dışından her oturumda 1 özel projenin sunulduğu “Çağrılı Konuşmacılar” bölümü olmak üzere sempozyumda 3 gün 8 oturumda toplam 46 sunum gerçekleşti. 

Açıklamaya göre, sempozyumun ana hedeflerinden biri ise, çelik yapılar konusunda eğitim ve eksik olan güncel bilgi gereksinimleri, projelendirme ile imalat arasındaki ilişkiler ve yönetmelikler oldu.