Hüseyin Çiçek

Gazimağusa dün, 8 yaşındaki Ömür Mamuk isimli küçük çocuğun acı bir haberi ile sarsıldı… Ömür, 4 yaşında yakalandığı amansız hastalığı ile mücadelesini, tedavi gördüğü Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Servisinde dün sabaha karşı 01.00 sıralarında kaybetti.

Henüz 8 yaşında yaşama veda ederek ailesini, yakınlarını ve yaşadığı İncirli köyünü yasa boğan minik ömür, 2012 yılında kabızlık şikayeti ile ailesi tarafından hastaneye götürüldükten sonra karnında bir kitle tespit edildi ve “Lenfoma” teşhisi ile Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi hastanesine sevk edildi. Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi’nde “malign mezenkimal tümörü” teşhisi konulan minik Ömür,  4 yıl boyunca amansız hastalık ile mücadele etti.

Hastalığı süresince minik Ömür için seferber olunmuş ve geliri tedavi masraflarına harcanmak üzere çeşitli etkinlikler de yapılmıştı.

Ailesi acıların en büyüğünü yaşadı

Hastalığı süresince minik Ömür için elinden gelenin fazlasını yapan ve onu bir an olsun yalnız bırakmayan anne Tuğba Mamuk ile baba Mehmet Mamuk, çok sevdiği tek evlatları olan minik Ömür’ün vedası ile sarsıldı. Gazimağusa’da dün gerçekleştirilen cenaze töreninde bitkin olduğu gözlemlenen acılı anne ile baba ayakta durmakta zorlandı.

Mağusa’da defnedildi

Minik Ömür dün Gazimağusa Osman Fazıl Polat Paşa Camii’inde gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından defnedildi. Minik Ömür’ün ölümü sonrasında perişan olan ailesi ve yakınlarının yanı sıra tüm İncirli köylülerinin katıldığı cenaze töreni boyunca gözyaşları dinmedi. Cenaze törenine katılan vatandaşlar, “küçücük canlarımız bu illetle yok oluyor” diyerek artık gereken önlemlerin alınmasını ve minik canların gitmemesini istedi. 

Oğluna son kez baktı…

Cenaze töreni boyunca bitkin olduğu gözlemlenen acılı anne ve babanın minik Ömür’ün cenaze arabasına konan tabutuna son kez uzun uzun bakması törene katılan herkesi gözyaşlarına boğdu. Anne ve babası başta olmak üzer tüm İncirli Köyünün kıymetlisi olan Minik Ömür’ün cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına müteakip gözyaşları ve dualar eşliğinde Gazimağusa Belediye Kabristanlığı’nda toprağa verildi.