Kamuda 2017 mali yılına yönelik protokol görüşmelerine başlandı. İlk toplantı, bugün Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş başkanlığında, sendikaların katılımıyla gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı toplantı salonunda saat 10.00’da gerçekleştirilen toplantıya, yasa gereği kamuda yetkili sendikalar, Öğretmenler Yasası uyarınca eğitimde ve Kamu Sağlık Çalışanları Yasası uyarınca sağlıkta yetkili toplam 7 sendikanın başkan ve temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Kamu-Sen, KTAMS, Kamu-İş, KTÖS, KTOEÖS, Tıp-İş, Hemşireler ve Ebeler Sendikası başkan ve temsilcilerin yanında, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu da hazır bulundu.

İNCİRLİ: ”SAĞLIKTA BÜYÜK BİR YANGIN YAŞANIYOR”

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Sıla Usar İncirli de, toplantının hayırlı olmasını dileyerek, 2017 protokol masasında görüşülecek dilek ve temennilerin icraata geçmesini temenni ettiklerini vurguladı.

Sağlıkta “büyük bir yangın” yaşandığına işaret eden İncirli, hekim, hemşire eksikliği, fiziki ve altyapı eksikliklerinin artık “ayyuka çıktığını” kaydetti.

Maaş ve özlük haklarında yapılan son düzenlemeden ötürü hiçbir hekimin kamuda çalışmak istemediğini, ülkede ciddi bir hekim göçü olduğunu dile getiren İncirli, “hastalara bakacak hekim yok, Sağlık Bakanlığı hekim arar duruma geldi” dedi.

Doktor münhallerinin yasalar çerçevesinde yapılmasını isteyen İncirli, eksik kadroların hızlıca münhal ilan edilerek doldurulmasını ve özlük haklarının iyileştirilmesini istedi.

İncirli, kamuda hekimliğin özendirilmesi gerektiğine işaret ederek, 2016 yılının sağlık yılı olacak denmesine rağmen, hiçbir somut adım atılmadığını, sürecin hızlandırılmasını istediklerini belirtti.