İngiliz Egemen Üs Bölgeleri Yönetimi, 1974 yılında Ağrotur Egemen Üs Bölgesi’nde terk edilen araçların sahiplerini arıyor.

Beyarmudu Belediyesi aracılığıyla üsler yönetimi tarafından yapılan duyuruda, başvuruların 18 Mart’a kadar yapılabileceği belirtildi.

Açıklamada, araçların ortadan kaldırılmasına yönelik olarak aşamalı bir işlem başlatılacağı belirtilerek, her bir araca ait ayrıntıların gruplar halinde bir web sitesinde ilan edileceği ve araç sahip veya sahip yakınlarından birinin aracı teslim almak veya ortadan kaldırmasına yetki vermesi için davet edileceği kaydedildi.

Aradan geçmiş olan zaman, yangın hasarı ve hava koşulları nedeniyle araçların kötü ve tamir edilemez durumda olduğu ifade edilen açıklamada, her bir grupta teslim alınmaya hazır durumda bulunan araçların ayrıntılarının Egemen Üs Bölgeleri Yönetimi’nin www.sbaadministration.org web sitesinde bulunabileceği belirtildi.

Web sitesinde araç sahiplerinin ya da aile üyelerinin araç ile ilgili taleplerini kaydettirebilmeleri için tamamlamaları ve bu mesajın sonunda verilen e-posta adresine geri göndermeleri ya da normal mesai saatleri içerisinde Dikelya’daki Bölge Ofisi’ne teslim etmeleri gereken bir formun mevcut olduğu ifade edilen açıklamada, aracın sahipleri veya yakınlarının da aracın sahibi olduklarını kanıtlamak için belirli türden bazı belgeler ya da kanıtlar göstermesinin gerekeceği kaydedildi.

Açıklamada, bu formun sadece aracın web sitesinde ilan edilen listede yayınlanması takdirde tamamlanması gerektiği belirtilerek, “Eğer listede bulunmayan bir araç ile ilgili olarak sorgulama yapmayı arzu ediyorsanız lütfen bizimle hemen şuanda temasa geçmeyiniz. Daha sonraki bir tarihte diğer gruplardaki araçların ayrıntıları yayınlanmış olana kadar bekleyiniz” denildi.

Öte yandan Beyarmudu Belediyesi de bu ayrıntıları elinde bulunduracak ve alternatif olarak talepler belediye nezdinde de kaydettirilebilecek.

İletişim ayrıntıları şöyle:

“Tel: 00903923799401 e-posta: [email protected]: www.beyarmudubelediyesi.net  Facebook: Beyarmudu Belediyesi.”