İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, bugün, İngiltere’nin müzakerelere yönelik desteğini göstermek amacıyla adada temaslarda bulunacak.

Johnson, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Rum Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulides ile görüşecek; ayrıca BM temsilcileri ve ara bölgede çalışan İngiliz Barış Gücü görevlileriyle bir araya gelecek.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ziyareti öncesinde bir açıklama yapan Johnson, İngiltere’nin, Kıbrıs’la  yıllar geçtikçe daha da güçleneceğine inandığı, güçlü ve önemli bir ilişkisi olduğunu kaydetti.

Çözüm müzakereleri açısından önemli bir zaman içerisinde bulunulduğunu ve her iki liderle bir araya gelmeyi dört gözle beklediğini ifade eden Johnson,  son aylarda müzakerelerde elde edilen ilerlemeyi memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Kıbrıs Türk ve Rum müzakere ekiplerinin yaptıkları işe kendilerini adamalarını, çözüme yönelik taahhüdün devam edişini ve Akıncı ile Anastasiadis’in cesur liderliğini  takdir ettiğini vurgulayan Johnson, “Dahil olan tarafların biraz daha fazla esnek ve yaratıcı olmasıyla bir çözüme ulaşılabileceğine inanıyoruz” dedi.

Johnson, İngiltere’nin müzakere sürecini desteklediğini ve Kıbrıs’a kalıcı barış gelmesi için elinden gelen her türlü yardıma hazır olduğunu da vurguladı.