İnönü Kültür ve Sosyal Aktivite Derneği (İKSAD), “Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin himayesinde bulunan ve yıllardır kimsenin kullanmadığı İnönü Akın Spor Kulübü binasının ellerinden alınmasına” karşı imza kampanyası başlattı.

Derneği Başkanı Osman Sunisi yaptığı yazılı açıklamada, ’27 Temmuz 2015 tarihinde İnönü Akın Spor Kulübü binasının İnönü Kültür ve Sosyal Aktivite Derneği'ne verilmesi hususunda Kıbrıs Vakıflar İdaresine başvuruda bulunduklarını belirterek, şunları aktardı:

“Derneğimizin talepleri doğrultusunda, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nden tarafımıza talebimizle ilgili olarak derneğimiz 2015 Ekim ayı içerisinde Kıbrıs Vakıflar İdaresi tarafından aranarak, söz konusu binanın İnönü Kültür Sosyal Aktivite Derneği adına kiralanması için sözleşme hazırlandığı bildirildi. Fakat Kıbrıs Vakıflar İdaresine sözleşmeyi imzalamak için gittiğimiz zaman aynı gün içerisinde başka kurum ve şahıs tarafından yeni müracaatların yapıldığını ve sözleşmenin iptal edildiği tarafımıza sözlü olarak bildirildi. Söz konusu İnönü Akın Spor Kulübü binasının kiralanması hususunda herhangi bir kurum, kuruluş ve/veya şahıs ile İnönü Kültür Sosyal Aktivite Derneği olarak hiçbir mutabakata varılmamış olup, söz konusu bina şahıs adına Kıbrıs Vakıflar İdaresi yönetimi tarafından sözleşme yapılıp, kiralandığı olayı bilgimiz dışındadır.”

İnönü Kültür ve Sosyal Aktivite Derneği olarak kullanımlarında bulunan İnönü Akın Spor Kulübü binasının kiralanması hususunda Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Fazıl Benter ile 1 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirmiş oldukları görüşme sonucunda, şahıs ile Kıbrıs Vakıflar İdaresi arasında yapılan sözleşmenin Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Fazıl Benter tarafından tekrar incelenmek üzere askıya alındığını kaydeden Sunisi, “bu nedenle, İnönü Kültür Sosyal Aktivite Derneği olarak köy halkının iradesini Kıbrıs Vakıflar İdaresi Yönetimine lanse etmek için derneğimiz tarafından imza kampanyası başlatılmıştır” dedi.