Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) ile Kıbrıs (Rum) Geri Dönüşüm Organizasyonu (OAK) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

KTİMB’den yapılan açıklamaya göre, adanın genelinde çevre ve doğanın korunması adına, her iki sivil toplum örgütünün üyelerinin ve inşaatlardan çıkan katı atıkların yönetimi ve geri dönüşümü ile ilgili ortaklaşa gerçekleştirilecek işbirliği için bugün imzalar atıldı

Kıbrıs sorununun çözüm sürecinde ve sonrasında bu alanda birlikte hareket etmek üzere yapılan işbirliği protokolüne KTİMB adına Cafer Gürcafer ve OAK adına Petros Evlogimenos imza koydu.

KTİMB başkanı Cafer Gürcafer, çözüme olan inancının devam ettiğini belirtti.

Gürcafer, “Çözüme olan inancımız ve sonrası için bir aradayız. Çözüm olacağına yürekten inanıyoruz. Çözüm sonrası için de şimdiden yapılması gereken hazırlıkları yapıyoruz. Çözüm sonrasında ortaya çok ciddi inşaat atığı çıkacaktır. Bu atıkların değerlendirilip, geriye dönüşümü ile ilgili gerekli çalışmalar yapılmazsa ileride çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağız” ifadelerini kullandı.

Bu konuda Avrupa Birliği desteği ile somut adımlar atmayı düşündüklerini belirten Gürcafer, katı atık sorununun iki tarafta da, dünyada da ciddi bir sorun olduğunu kaydetti.

Gürcafer, “Bu alanda Güney’de somut adımlar atıldı. OAK bu konuda takdir edilmesi ve örnek alınması gereken bir örgüttür. Onlarla birlikte çalışmanın bizlere çok şey kazandıracağını düşünüyoruz. Hiçbir koşul öne sürmeden adamızın çıkarlarına böyle bir adım attıkları için OAK’a teşekkür ederiz’’ ifadelerini kullandı.

1457714091.jpg

1457714116.jpg