İtalya’nın Napoli kentinde gerçekleştirilen Genel Kurul’unda konsey daimi üyesi olan İnşaat Mühendisleri Odası’nı (İMO) Başkan Seran Aysal ve oda Genel Sekreteri Bora Kutruza temsil etti.

Odadan yapılan açıklamaya göre, 25 farklı Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği’ne aday ülkelerin İnşaat Mühendisliği Odalarının oluşturduğu konsey, bu sene kuruluşunun 30. yılını kutladı.

30. yıl etkinlikleri kapsamında; Genel Kurul’a Dünya İnşaat Mühendisleri Konseyi (WCCE), Dünya Mühendislik Örgütleri Federasyonu (WFEO) ve Avrupa Profesyonel Mühendisler Federasyonu (FEANI) başkanlık düzeyinde katıldılar.

Genel Kurul’un ilk gününde ‘Tarihi Yapıların Korunması ve Rehabilitasyonu’ konulu uluslararası konferans düzenlendi. Etkinliğin ikinci gününde ise Konseyin geçmiş sene içinde yapılan aktivitelerinin ve finansal raporlarının onaylanması ve teknik komitelerin raporlarının değerlendirilmesi ile tamamlandı.

İki günlük etkinlik boyunca, İMO temsilcileri oda adına diğer mühendislik örgüt başkan ve temsilcileri ile yoğun temas ve lobicilik faaliyetlerinde bulundu. Yapılan temaslar neticesinde, İnşaat Mühendisleri Odası’nın Dünya İnşaat Mühendisliği Konseyi’ne daimi üyeliği konusunda büyük ilerlemeler sağlandı.