Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından düzenlenen “İnşaat Sektöründe Sürdürülebilir Yapılanma Çalıştayı” 26 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek.

K.T. İnşaat Müteahhitleri Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, Merit Otel-Lefkoşa’da yer alacak ve saat 10.00’da başlayacak Çalıştayla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki inşaat faaliyetlerinin sürdürülebilir olabilmesi için yapılması gerekenler tespit edilip gereken düzenlemenin yapılmasının sağlanması hedefleniyor.

Çalıştayın açılışında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ile DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen birer konuşma yapacak.

Çalıştay çalışmalarını Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca ve DAÜ BTYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan yürütecek olup, ayrıca her paydaştan birer temsilciden oluşan organizasyon komitesi de görev yapacak.

Bir gün içerisinde tamamlanacak olan çalıştayda aynı anda farklı salonlarda sunumlar gerçekleştirilecek.

Çalıştay sonunda inşaat sektöründe gerekli düzenlemeler tespit edilerek gerekli makamlara konu ile ilgili rapor sunulması amaçlanıyor. Gün sonunda paydaş görüşleri toparlanarak bir sonuç bildirisi ve rapor hazırlanacak.

Çalıştayın paydaşları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB), Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği (KTİTB), KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) yer alıyor.