Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği tarafından “İnşaat Sektöründe Sürdürülebilir Yapılanma Çalıştayı” gerçekleştirildi. 26 Haziran 2015 Cuma günü, saat 10:00’da, Merit Otel, Lefkoşa’da gerçekleştirilen çalıştay ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki inşaat faaliyetlerinin sürdürülebilir olabilmesi için yapılması gerekenler tespit edildi.

Söz konusu çalıştay açılışında konuşan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Çelik inşaat sektörü ile ilgili teknik ve teorik bilgiler vererek KKTC’de inşaat sektörünün nasıl sürdürülebilir bir yapıya sahip olabileceği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği (KTİTB) Başkanı Osman Amca gerçekleştirdiği konuşmasında ülkedeki inşaat sektörü hakkında bilgiler vererek sektörün nasıl geliştirilebileceği ve verimin artırılabileceği üzerinde durdu. Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer ise sürdürülebilir bir yapıya sahip olabilmek için neler yapılması gerektiğinden bahsederek birlik olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarının altını çizdi. Çalıştaya katılan herkese teşekkürlerini ileten Gürcafer başarılı bir çalıştay geçeceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Açılışta DAÜ adına konuşma gerçekleştiren DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, lokomotif bir sektör olan inşaat sektörünün sürdürülebilir ve daha sağlıklı bir yapıya kavuşması için söz konusu çalıştayın son derece önemli olduğundan bahsetti. İnşaat sektöründe olası bir çözüm durumunda ciddi bir patlama yaşanacağını düşündüğünü dile getiren Prof. Dr. Sözen, sektörün olası gelişmelere hazırlıklı olması ve dünya piyasaları ile rekabet edebilir olması gerektiğini vurguladı.

Çalıştaya katılan KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar sektör sorunlarının tartışılıp çözümler üretilmesi gerektiğine dikkat çekerek bakanlık olarak nitelikli iş gücüne son derece önem verdiklerini dile getirdi. Gürpınar, DAÜ, KTİMB ve KTİTB ile imzalanan işbirliği protokolünden bahsederek nitelikli insan gücünün söz konusu işbirliği ile artacağına inandığını bildirdi. Gürpınar, çalıştaya katılan herkese başarılar dileyerek çalıştayın verimli geçmesi temennisinde bulundu.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ise ülkelerin gelişmesinde en önemli faktörlerden birinin inşaat sektörü olduğuna değinerek hükümetin özverili çalışmaları sayesinde ülkesel fizik planının bakanlar kurulundan geçtiğini vurguladı. Taçoy, çalıştaya katılan ve gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek çalıştayın KKTC inşaat sektörü için verimli ve başarılı geçeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından inşaat sektöründe gerekli olan düzenlemelerin tespit edilip raporların oluşturulabilmesi için katılımcılar oluşturulan gruplar halinde çalışmalarını gerçekleştirdiler.    

dsc_4554.jpg

dsc_4561.jpg

dsc_4564.jpg

dsc_4566.jpg