Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, inşaat sektörü başta olmak üzere diğer tüm iş kollarında iş sağlığı ve güvenliğinin artırılması amacıyla çalışma başlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, inşaat sektörü ve iş kollarını temsil eden örgütlerin temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda, özellikle diğer iş kollarına göre 4 kat riskli olan inşaat sektörü yanında diğer iş kollarındaki iş kazalarının da önüne geçilmesi ve sıkıntıların çözümü için yol haritası belirleyeceklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı toplantı salonunda yer alan toplantıya, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği, İnşaat Taşeronları Birliği, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Planlama ve İnşaat Dairesi, Kıbrıs Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği, Sanayi Odası ve İnşaat Encümeni katıldı.

Toplantıda, İş sağlığı ve güvenliği yasası ile inşaatlarda işçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğü kapsamında da görüşmeler yapılacak.

1464945798.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner toplantıya katılan herkese teşekkür ederek, bakanlık olarak iş sağlığı ve güvenliği konularında yaşanan sorunları ortadan kaldırmak ve sorunları tespit ederek tehlikelerin önüne geçmek amacıyla belirlenecek çalışmaları yapmak için toplandıklarını söyledi.

Saner, iş sağlığı ve güvenliği konularında diğer iş kollarına göre 4 kat daha fazla risk olduğunu ve önemli olanın inşaat sektörüne karşı gerekli önlemlerin alınması olduğunu belirterek, tüm konuları tartışacaklarını ve yol haritası belirleyeceklerini kaydetti.

Daha önce yapılan çalışmaların da dikkate alınacağını ifade eden Saner, inşaat sektörü yanında diğer tüm iş sektörlerinde de iş sağlığı ve güvenliğine önem verdiklerini ancak inşaat sektörünün en büyük tehlike altında olan sektör olduğu gerçeğinden hareketle çalışma başlattıklarını anlattı.

Saner, bakanlık olarak tehlikelerin önüne geçmek ve sıkıntıları gidermek için çalışacaklarını belirterek, bu çalışmalara Çalışma yanında, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile hükümetin de destek vereceğini vurguladı.