İnsan Hakları Derneği, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yarın Lefkoşa’da “Kıbrıs sorunu ve İnsan Hakları” konulu konferans düzenleyecek.

Dernekten verilen bilgiye göre, konferans saat 11.00’de Prof. Dr. Ata Atun tarafından Lefkoşa AKM’de verilecek.

Dernek genel başkanı Hasan Yılmaz Işık gün dolayısıyla yaptığı açıklamada, Dünya İnsan Hakları BM Bildirgesi 67. yıldönümünde halkın ve tüm insanlığın 10 Aralık İnsan Hakları Gününü kutladı ve “Barış, sevgi ve kardeşliğin hakim olacağı bir gelecek” temenni etti.

Işık, tüm insanlar ve devletlere ayırım gözetmeksizin karşılıklı insan haklarını tanımaları ve saygı göstermeleri için çağrı yaparak, şunları kaydetti:

“Düzenlerini insan haklarına dayandırmayan devletlerin meşrulukları tartışma konusudur. Bunun en çarpıcı örneği Güney Kıbrıs Rum Yönetimidir. Kıbrıs Türklerine bugüne kadar yaptıkları soykırım ve ambargo uygulamalarına rağmen Kıbrıs Rumları görüşmeleri sürdürmek zorunda kalmalarının nedeni de budur.

Buna rağmen bugüne kadar sürdürülen görüşmelerde Kıbrıs Türk Halkının haklarının korunması değil tam aksine en temel insan haklarını ortadan kaldırmayı öngören Kıbrıs Rumlarının taleplerinin değerlendirildiği bir sürece dönüştürülmüştür.”