Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve Youthopia ortaklığında gerçekleştirilen ve Avrupa Birliği tarafından mali olarak desteklenen Youthopia projesi kapsamında insan haklarına yönelik farkındalığı arttırabilmek adına hibe desteği verilecek.

Youthopia projesi dahilinde oluşturulan, MAGEM İnsan Hakları Birimi sorumlusu Mustafa Öngün tarafından yapılan açıklamaya göre, verilecek olan hibeler dezavantajlı grupların insan haklarını desteklemeyi hedefliyor. İnsan haklarına yönelik farkındalığı arttırmayı hedefleyen kişi, grup veya sivil toplum örgütlerinin ayrıntılı bilgiye http://www.youthopia.org/category/small-grants/ adresinden erişebilecekleri belirtildi.

Küçük Hibe Programı ile ilgili olarak Youthopia proje yöneticisi Mertkan Hamit hibe programı tarafından beklenen etkiye değindi. Mertkan Hamit hederlerinin: ‘gençlerin toplumda daha görünür hale getirilmesi, ihlal edilen insan hakları konularına yönelik farkındalığın arttırılması’ şeklinde olduğunu ortaya koydu. Farkındalığın arttırılmasıyla, insan hakları ihlallerine yönelik çözüm üretilmesine yönelik baskının da oluşacağını belirtti.

Bir diğer proje yöneticisi Seziş Thompson ise yaptığı açıklamada, Youthopia insan hakları hibelerinin 1000 Euro ile 4000 Euro arasında finansal destek sağlayacağını söyledi. Bu desteğin özellikle Kıbrıs’ta toplumlararası yakınlaşmaya katkı sağlayabileceğini ifade eden Thompson, insan haklarını evrensel ölçekte ele aldıklarını, bu nedenle Kıbrıs’ta yaşayan herkesi başvuru yapmaya davet etti.

Son başvuru tarihi 16 Şubat 2015 Pazartesi, saat 23:59 olup başvuru süreci ile ilgili sorular MAGEM İnsan Hakları Birimi sorumlusu Mustafa Öngun’e email yoluyla [email protected] adresinden veya 05428560607 veya 0542 8563010 numaralı telefonlardan sorulabilir. Ayrıca, soruların cevapları www.youthopia.org web sayfasında yayınlanacak. İlgililerin ayrıca Mağusa, Bandabuliya’da bulunan MAGEM İnsan Hakları birimini ziyaret ederek bilgi alabilir.