AB Bilgi Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Merkez tarafından organize edilen eğitime, genç gazeteci adayları katıldı.

Eğitimde, insan hakları, gazetecilikte insan hakları, gazetecilik ve hikâye anlatımı ve fotoğrafçılığa giriş konularına değinildi.

Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciği Basın Müşaviri Kezban Akansoy’un konuşması ile başlayan eğitimde Akansoy “Basın özgürlüğü ve medyada çok sesliliğin önemi çoğulcu demokratik siyasi düzenlerde ortaya çıkmaktadır. Basın özgürlüğü ve medyada çok seslilik, etkili ve meşru bir demokratik yönetimin hem sonucu hem de garantisidir” dedi.

Buna ilaveten medyada çok sesliliğin ve basın özgürlüğünün, Avrupa Temel Haklar Şartı’nda ve Avrupa İnsan Hakları Konvansiyonu’nda yer aldığını ifade eden Akansoy, “Haklar ve özgürlükler ilkelerin birer parçalarıdır ve Üye Devletlerin ulusal anayasal gelenekleri arasında sağlam bir yeri vardır” diye ekledi.

Eğitimde ayrıca duyurusu yapılan “İnsan Hakları Temalı Haber ve Haber Fotoğrafçılığı Yarışmasının” detayları ile 10 Aralık 2015 Uluslararası İnsan Hakları Günü’nde gerçekleştirilecek ödül töreni ve eserlerin sergisi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yarışmanın birincilik ödülü tablet bilgisayar, ikincilik ödülü kompakt dijital kamera, üçüncülük ödülü dijital ses kayıt cihazı olacak.