Bakıcılık yapacaklarını söyleyerek Türkiye'ye getirilen kadınları silah zoruyla fuhşa zorlayan 3'ü kadın 18 kişi gözaltına alındı. Çete üyeleri ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, Özbekistan uyruklu bir kadının bakıcı olarak ülkesinden getirildiği ve fuhşa zorlandığı yönünde ihbarda bulunması üzerine harekete geçti. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri, yapılan başvuru üzerine çalışmaya başlayarak bir şebekeye ulaştı. 6 ay boyunca fiziki ve teknik takiple şebekeyi izleyen polis, yaptıkları operasyonla çete lideri İ.Y.'nin de aralarında bulunduğu 12 kişiyi yakaladı. Şüpheliler çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Çete lideri İ.Y.'nin cezaevine girmesinin ardından kısa bir süre sonra şebekenin yurt dışından yeni kadınlar getirildiğini belirleyen polis ekipleri geçen cuma günü İstanbul merkezli Bodrum, İzmir ve Antalya'da belirledikleri adreslere operasyon düzenledi. Ekipler, İstanbul'da Şişli, Kağıthane, Beylikdüzü, Fatih ve Eyüp'te bulunan 19 adrese baskın yaptı. Polis, 4 ilde 3'ü kadın 18 şüpheliyi yakaladı. Yapılan aramalarda 13 pasaport, 6 tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Polis ekiplerinin baskın yaptığı evlerdeki 6 kadın Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. İfadeleri alınan kadınların ülkelerinde bakıcı ve yatılı temizlikçi olarak çalıştırılacağı şeklinde kandırılarak, yol paraları borçlandırılarak İstanbul'a turist olarak getirildikleri daha sonra yerleştirildikleri evlerde silah zoruyla fuhuş yapmaya zorlandıklarını söylediği öğrenildi. Yapılan operasyon kapsamında bulunan 6 kadın ifadelerinin ardından İstanbul Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 3'ü kadın 18 kişi adliyeye sevk edildi.