2 GÜN VERİLDİ: Polisin Lapta’da önceki gün bir villada gerçekleştirdiği operasyonun ardından tespit ettiği 38 mülteciyi KKTC’ye yasal olmayan yollardan getiren Mehmet Ali Kızılkaya ve İrfan Tan dün mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme her iki zanlıya da 2’şer gün tutukluluk verdi

18 GÜN ÖNCE GELDİLER: Polis, İrfan Tan ve Mehmet Ali Kızılkaya’nın 38 mülteciyi Güney Kıbrıs’tan 18 gün önce kaçak yollardan KKTC’ye getirdiklerini tespit ettiğini belirterek ‘Rıdvan’ isimli şahsın da arandığını söyledi

Devrim DEMİR

Polisin Lapta’da önceki gün bir villada gerçekleştirdiği operasyonun ardından ele geçirdiği 38 mülteciyi KKTC’ye yasal olmayan yollardan getiren Mehmet Ali Kızılkaya ve İrfan Tan dün mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme her iki zanlıya da 2’şer gün tutukluluk verdi. 

Havadis’in dün ön sayfadan duyurduğu haberinde alınan bir ihbar üzerine Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’ne bağlı polis ekiplerinin önceki gün Lapta’da bir villada düzenledikleri operasyonda 38 Suriyeli göçmen tespit edilmişti.

Polis konu ile ilgili tutuklanan villa sahibi İrfan Tan ve mültecileri Güney Kıbrıs’tan yasal olmayan yollardan geçirdiği tespit edilen Mehmet Ali Kızılkaya, dün Lefkoşa’da tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkardı.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, polisin başlatmış olduğu soruşturmanın selameti açısından zanlıların 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Mülteciler 18 gün önce gizli yollardan geçirildi

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Lapta Karakolunda görevli polis memuru Sadi Sancak mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı İrfan Tan ve Mehmet Ali Kızılkaya’nın “Gizli ittifak” suçu ile gözaltına alındığını anlattı. Polis memuru Sadi Sancak, alınan bir ihbar üzerine polis ekiplerinin önceki gün Lapta’da İrfan Tan’ın olduğu öğrenilen villada Güney Kıbrıs’tan 18 gün önce yasal olmayan yollardan KKTC’ye getirilen 38 mülteciyi villada tespit ettiklerini söyledi. 

Mülteciler Ledra Palace kapısından gönderildi

Lapta Karakolunda görevli polis memuru Sadi Sancak, villada tespit edilen 38 Suriye uyruklu mültecinin tespit edildikleri günün akşamında, Ledra Palace Kara Giriş Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a geçişlerinin sağlandığını kaydetti. 

“Rıdvan” isimli kişi aranıyor

Soruşturma memuru Sadi Sancak, yapılan ilk soruşturmada zanlı Mehmet Ali Kızılkaya’nın vermiş olduğu gönüllü ifadesinde “Rıdvan” isimli bir kişi ile Lefkoşa Sarayönü bölgesinde anlaşma yaptıktan sonra mültecileri yasal olmayan yollardan KKTC’ye geçişlerini sağladıklarını itiraf ettiğini söyledi.

Tan’ın villasında 18 gündür zor şartlarda 38 kişi   

Polis,  soruşturmanın devamında İrfan Tan’a ait olduğu öğrenilen villada zor şartlarda 18 gündür kalan 38 mülteciye İrfan Tan’ın baktığının tespit edildiğini kaydetti. Sadi Sancak, soruşturma altına alınan zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiklerini söyledi. Sancak soruşturmanın selameti açısından zanlıların 2 gün tutuklu kalması talebinde bulundu.